Perintä

Naantalin kaupungilla on sopimus erääntyneiden saatavien siirtämisestä perintätoimistolle.

Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, kaupunki lähettää siitä 1. huomautuksen, johon lisätään 5 euron toimenpidemaksu. Mikäli huomautuksesta huolimatta saatava on jäänyt maksamatta, kaupunki siirtää sen perintätoimiston perittäväksi. Perintätoimisto lähettää tuolloin 2. huomautuksen, johon on lisätty perintätoimiston kulut.

Mikäli kyseinen lasku jää edelleen maksamatta perintätoimistolle, saatava voidaan siirtää käräjäoikeuteen oikeuden päätöksen saamiseksi. Riidattoman saatavan oikeudenkäyntikulut maksaa velallinen. Lainvoimainen oikeuden päätös voidaan siirtää ulosottoon täytäntöönpanoon. Näistä voi jäädä merkintä velallisen luottotietoihin.

Kaupungin kanssa voi neuvotella vapaaehtoisesta maksuaikataulusta niin kauan kuin saatavaa ei ole siirretty perintätoimistolle.

Kun saatavan perintä on siirtynyt perintätoimistolle, voi perintätoimiston kanssa neuvotella uudesta maksuaikataulusta. Perintään menneestä laskusta tulee viivästyskoron lisäksi maksettavaksi perintäkulut.

Kirjaston maksujen perintä

Myös kirjastoaineiston ja kirjaston maksusaatavien perintä voidaan siirtää perintätoimistolle. Lisätietoa kirjaston maksuista ja perinnästä saa kirjastosta.

Perintätoimisto on Intrum Justitia, puh 09 2291 1845 ryhma101@intrum.com

Toimistosihteeri
Organisaatio
Hallintopalvelut
Puhelinnumero
02 4345 221
Matkapuhelinnumero
044 733 4822
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Yleishallinto, Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2