Ilmasto- ja ympäristötyö Naantalissa

Naantali liittyi Hinku-verkostoon vuodenvaihteessa 2021-2022. Hinku-kaupunkina Naantali on sitoutunut vähentämään ilmastopäästöjään 80% vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. 

Tutustu Hinku verkostoon (hiilineutraalisuomi.fi)

Suomen ympäristökeskus (Syke) tuottaa tietoa kuntien ja maakuntien ilmastopäästöjen tilanteesta. Päästötiedoissa uusin tieto on noin kahden vuoden takainen tilanne. Lisäksi sivustolle päivitetään ennakkotieto edellisen vuoden päästölaskennasta.

Tutustu Naantalin ilmastopäästöjen tilanteeseen (paastot.hiilineutraalisuomi.fi)

Lisäksi Naantalin kaupunki on selvittänyt kaupungin alueen hiilinielujen tilanteen Benviroc Oy:ltä tilatulla selvityksellä. 

Naantalin maankäyttösektorin päästöt ja nielut vuosina 2010 ja 2016 (pdf)

Kukkiva kallio. Kuva: Markku Lehtinen

Ympäristöohjelma

Naantalin ympäristöohjelmassa on määritelty kaupungin strategiset tavoitteet ja toimenpiteet, joilla pyritään ilmastonmuutoksen hillintään, luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen, Saaristomeren tilan parantamiseen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseen toimintaan.

lateral-image-left
Puiden lehvästöt aurinkoista taivasta vasten.

Ilmastotiekartta

Ilmastotiekartta kokoaa konkreettiset toimenpiteet, joilla Naantalin kaupunki pyrkii Hinku-tavoitteeseen. Se toimii ilmastotyön kehittämisen ja seurannan välineenä yli toimialarajojen. Tiekarttaa päivitetään säännöllisesti ja suunnitelluista ja toteutuneista toimista tiedotetaan vuosittain.

lateral-image-left
Tietokone ja muistiinpanovälineet.

Hinku-työryhmä

Hinku-työryhmä vastaa ilmastotiekartan päivityksestä ja ilmastotoimien toteutumisen seurannasta. Työryhmä toimii kaupungin ilmastotyön keskustelukanavana yli toimialarajojen.

lateral-image-left
Kukkiva lumme.

Uutiset ja osallistuminen

Tältä sivulta löydät Naantalin ajankohtaiset ympäristö- ja ilmastouutiset sekä mahdollisuuksia osallistua ilmastotyöhön. Vaikuta päätöksentekoon vastaamalla kyselyihin tai osallistu talkoisiin ja vapaaehtoistoimintaan!

lateral-image-left