Musiikkiteknologia ja yhteissoitto

Musiikkiteknologia

Musiikkiopistossa on mahdollisuus opiskella musiikin tekemistä ja muokkaamista tietokoneella. Musiikkiteknologiassa perehdytään mm. digitaaliseen äänittämiseen, miksaukseen ja masterointiin sekä notaatio-ohjelmien käyttöön. Musiikkiteknologian opinnoissa oppilaat pääsevät kokeilemaan oman musiikin tekemistä ja sovittamista tietokoneohjelmilla. Tavoitteena on oppia käyttämään ohjelman eri ominaisuuksia ja  ymmärtää MIDI:n (elektronisten musiikkilaitteiden tiedonsiirtostandardin) käyttöä.

Kanteleet

Naantalin musiikkiopistossa toimii kanteleensoittoryhmiä, joihin eri ikäisillä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua. Ryhmät jatkavat Aino Huoposen jo 1970-luvulla Naantalissa aloittamaan kanteleiden yhteissoittotoiminnan hienoja perinteitä. 

Pienimmille lapsille tarkoitettu Kantelekimalaiset (6-9v) on 5-kielisen kanteleen alkeisjatkoryhmä. Ryhmään voivat osallistua kantelemuskarissa aiemmin käyneet tai ihan vasta-alkajat. Tutustumme jonkin verran myös isompien kanteleiden maailmaan. Ryhmässä päästään heti musisoimaan ja tuottamaan omaa musiikkia, sillä sävellämme yhdessä pieniä kappaleita. Oma 5-kielinen kantele mukaan. Musiikkiopistolta löytyy tarvittaessa muutamia kappaleita lainasoittimia. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17.30-18.15. Naantalin musiikkiopistolla. Tervetuloa myös soitinvalintaa vielä miettivät. Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ. 

Bändit, orkesterit ja kamarimusiikkitoiminta

Musiikkiopistossa on osana opintoja säännöllisesti yhteissoittotoimintaa. Lisätietoja aikatauluista on opetuskauden aikana saatavissa musiikkiopistosta sekä ohjaavilta opettajilta.

HitMix -orkesteri

Jousiorkesteri