Jätehuolto ja kierrätys

Naantalin kaupungin alueella kotitalouksien jätehuollon järjestämisestä, kuten tyhjennyksistä ja sopimuksista, sekä yleisestä jäteneuvonnasta vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy.

Lounais-Suomen jätehuollon sivuilta selviää mm. jäteasemien aukioloajat, taksat ja lajitteluohjeet. Lähimmät hyötyjätepisteet löydät alla olevien linkkien kautta. Näissä pisteissä kerätään mm. lasia, metallia ja paperia.

Harmaat Lounais-Suomen Jätehuollon lasin ja metallin kierrätyspisteet.

Löydä lähin kierrätyspiste

Kierrätys.info-palvelusta löydät kaikki yleiset kotitalouksien jätteille tarkoitetut keräyspisteet Suomessa.

lateral-image-left
Särkänsalmentien ekopiste

Rinki-ekopisteet kartalla

Rinki huolehtii kotitalouksien pakkausjätteen eli muovi-, metalli-, lasi- ja kartonkipakkausten keräyksestä Rinki-ekopisteillä. Lähimmän pisteen löydät Rinkiin.fi-sivuston kartalta.

lateral-image-right
Jätekeräystä jäteasemalla.

Isosuon lajitteluasema ja jätekeskus

Lajitteluasemille kotitaloudet voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa kiinteistön keräysastioihin, mm. suurikokoiset jätteet, vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja rakennus- ja remonttijätteet. Naantalin lähin lajitteluasema on Isosuon jätekeskus.

lateral-image-left

Kiertävät jäteasemat tulevat lähelle

Lounais-Suomen Jätehuollon kiertävät keräykset liikkuvat alueilla, jotka ovat kauempana lajitteluasemista. Keräykset on tarkoitettu kotitalouksille. Niissä otetaan vastaan muun muassa vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita, metalliromua sekä rakennus- ja remonttijätteitä.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut:

lateral-image-left
Korjaa.se-palvelun etusivu, keskellä lukee: Älä heitä pois, Korjaa.se

Korjauspalvelut kootusti korjaa.se-sivuilta

Älä heitä pois, vaan korjaa se ja ehkäise jätteen syntymistä! Lounais-Suomen Jätehuollon tarjoamasta Korjaa.se-verkkopalvelusta löydät kootusti korjauspalveluita tarjoavat yritykset Naantalissa ja muualla Varsinais-Suomessa.

lateral-image-right

Jätehuoltomääräykset

Kunnalliset jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia kotitalouksia ja taloyhtiöitä. Määräyksissä on säännöt mm. jätteiden keräysvälineiden tyhjennysväleistä ja jätteiden sijoittamisesta. Yleisperiaatteena on, että jätteet on kerättävä, kuljetettava ja käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu roskaantumista, hajua eikä muuta haittaa ympäristölle, terveydelle tai viihtyisyydelle.

Naantalin ympäristönsuojelu valvoo jätelakiin liittyvien säännösten ja määräysten noudattamista Naantalin alueella.

Jätehuoltomääräykset Lounais-Suomessa 1.7.2023 lähtien (pdf)

Kohti kiertotaloutta - Lounais-Suomen jätehuolto-ohjelma 2023-2028 (pdf)