Jätehuolto ja kierrätys

Harmaat Lounais-Suomen Jätehuollon lasin ja metallin kierrätyspisteet.

Löydä lähin kierrätyspiste

Kierrätys.info-palvelusta löydät kaikki yleiset kotitalouksien jätteille tarkoitetut keräyspisteet Suomessa.

lateral-image-left
Särkänsalmentien ekopiste

Rinki-ekopisteet kartalla

Rinki huolehtii kotitalouksien pakkausjätteen eli muovi-, metalli-, lasi- ja kartonkipakkausten keräyksestä Rinki-ekopisteillä. Lähimmän pisteen löydät Rinkiin.fi-sivuston kartalta.

lateral-image-right

Naantalin kaupungin alueella kotitalouksien jätehuollon järjestämisestä, kuten tyhjennyksistä ja sopimuksista, sekä yleisestä jäteneuvonnasta vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy.

Lounais-Suomen jätehuollon sivuilta selviää mm. jäteasemien aukioloajat, taksat, lajitteluohjeet sekä hyötyjätepisteiden sijainnit. Näissä pisteissä kerätään mm. lasia, metallia ja paperia.

Jäteasemille kotitaloudet voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa kiinteistön keräysastioihin, mm. suurikokoiset jätteet, vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja rakennus- ja remonttijätteet. Naantalin lähimmät jätekeskukset ovat Isosuon jätekeskus ja Topinojan jätekeskus.

Kiertävät jäteasemat tulevat lähelle

Lounais-Suomen Jätehuollon kiertävät keräykset liikkuvat alueilla, jotka ovat kauempana lajitteluasemista. Keräykset on tarkoitettu kotitalouksille. Niissä otetaan vastaan muun muassa vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita, metalliromua sekä rakennus- ja remonttijätteitä.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut:

lateral-image-left

Jätehuoltomääräykset

Kunnalliset jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia kotitalouksia ja taloyhtiöitä. Määräyksissä on säännöt mm. jätteiden keräysvälineiden tyhjennysväleistä ja jätteiden sijoittamisesta. Yleisperiaatteena on, että jätteet on kerättävä, kuljetettava ja käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu roskaantumista, hajua eikä muuta haittaa ympäristölle, terveydelle tai viihtyisyydelle.

Naantalin ympäristönsuojelu valvoo jätelakiin liittyvien säännösten ja määräysten noudattamista Naantalin alueella.

Jätehuoltomääräykset Lounais-Suomessa 1.7.2023 lähtien (pdf)

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Ympäristövalvonta ja -terveydenhuolto