Haku varhaiskasvatukseen ja ilmoittautuminen esiopetukseen

Haku varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatustoimintaan haetaan mukaan Wilma Varhaiskasvatus -toiminnanohjausjärjestelmän kautta Wilmaan kirjautuminen
Ohjeet varhaiskasvatushakemuksen tekemiseen löydät tämän sivun alareunasta. Jos sinulla ei vielä ole Naantalin kaupungin Wilma-tunnuksia, sivun alareunasta löydät ohjeet Wilma-tunnusten luomiseen. 

Päiväkoti- ja perhepäivähoidon hakemus tulee tehdä viimeistään neljä kuukautta ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista. Hakemus on voimassa kuusi kuukautta. Erityisissä kiireellisissä tilanteissa (esimerkiksi äkillinen työllistyminen) hoitopaikka järjestetään kahdessa viikossa. Hakemiseen liittyvissä asioissa saat lisätietoja varhaiskasvatuksen esimies Ritva Parviaiselta puh. 050 361 5352.

Ruotsinkielinen varhaiskasvatus järjestetään mahdollisuuksien mukaan ostopalveluna Turusta. Hakeminen tapahtuu Wilma järjestelmässä, jossa hakutoiveeksi kirjataan "Palveluseteli". Ruotsinkielinen esiopetus toteutuu  Cygnaeuksen koululla Turussa, jonne asiakkaan tulee itse ilmoittautua. Ruotsinkielistä esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen tulee tehdä hakemus  Naantaliin.

Syksyn 2024 varhaiskasvatuspaikkojen haku on alkanut

Naantalin kaupungin varhaiskasvatuspaikkojen haku on alkanut. Haku on tarkoitettu elo-syyskuussa 2024 varhaiskasvatuksen aloittaville lapsille. Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea Wilma järjestelmän kautta 31.3.2024 mennessä.

Huomioita varhaiskasvatuspaikan hakuun:

  • Rymättylässä Poikon päiväkodin toiminta siirtyy Rymättylän koululle toimintakauden aikana. Rymättyläläiset lapset sijoitetaan pääsääntöisesti Rymättylän varhaiskasvatukseen.
  • Perhepäivähoito on tarkoitettu ensisijaisesti alle 3-vuotiaille lapsille ja palvelu pyritään keskittämään klo 7.30-16.30 väliseksi ajaksi.
  • Keskustan päiväkoti ja Ruonan päiväkoti palvelevat 7.30-16.30 välisenä aikana.
  • Vuorohoito järjestetään Kalevanniemen Aurinkometsän päiväkodissa.
  • Kerhomuotoista varhaiskasvatusta tarjotaan erityisesti osa-aikaista varhaiskasvatuspalvelua tarvitseville perheille. Kerhotoiminta on kokonaan maksutonta. Kerhotoimintaa järjestetään 1-3 kertaa viikossa 2-vuotiaille ja 3-5 kertaa viikossa 2-4-vuotiaille. Lue lisää:  Karvetin kerhotoiminta | Naantali 

Haku varhaiskasvatukseen ja ilmoittautuminen esiopetukseen | Naantali 
Lisätietoja:   Ritva Parviainen
Varhaiskasvatuksen esimies
puh. 0503615352
s-posti: ritva.parviainen@naantali.fi

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Esiopetukseen lukuvuodeksi 2024-2025 ilmoitetaan vuonna 2018 syntyneet lapset.

Ilmoittautuminen esiopetukseen aukeaa Wilmassa maanantaina 8.1.2024 klo 8:00.

Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 24.1.2024 klo 8:00.

Ilmoittautumislomakkeen löydät kirjautumalla omilla tunnuksilla Wilmaan osoitteessa https://naantali.inschool.fi (mobiilisovelluksella lomaketta ei voi täyttää). Mikäli Wilma-tunnukselle on liitetty useampi lapsi, valitse sen lapsen Wilma, jota ilmoittautuminen koskee. Sivun ylälaidasta löytyy hakemukset ja päätökset välilehti.   Valitse tee uusi hakemus: Esiopetukseen ilmoittautuminen ja täytä tiedot. Lomaketta ei tarvitse erikseen lähettää, riittää että tallennat tiedot ennen sivulta poistumista. Lomake näkyy vasta, kun ilmoittautumisaika on alkanut.

Lomakkeelle on valmiiksi määritelty alustava esiopetuspaikka. Tätä tietoa ei ole mahdollista itse vaihtaa. Mahdollinen poikkeava toive perusteluineen tulee merkitä lisätietoihin. Alustava esiopetuspaikka voi vielä muuttua esimerkiksi osoitteenmuutosten ja tuen tarpeiden vuoksi.

Alustava esiopetuspaikka määritellään osoitteen ja asuinalueen mukaan. Esiopetuksen sijoittelun periaatteisiin voit tutustua tarkemmin Syksyn 2024 esiopetuspaikat | Naantali  

Naantalissa oppilasalueet eivät ole pysyviä. Lähekkäin sijaitsevien esiopetuksen/koulujen jakoalueet saattavat vaihdella vuosittain.

Jos sinulla ei ole Wilma-tunnusta, olethan yhteydessä lapsesi päiväkotiin tai Sivistyspalvelujen toimistoon, Sari Sulkakoski p. 044 733 4648.

Esiopetuksen ilmoittaumislomakkeen täyttämisen ja tallentamisen jälkeen voi tehdä hakemuksen myös täydentävään varhaiskasvatukseen.

Esiopetus lukuvuonna 2024-2025 alkaa torstaina 8.8.2024 ja päättyy perjantaina 30.5.2025. 

lateral-image-left