Tietoa musiikkiopistosta

Naantalin musiikkiopisto
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Opintie 2
21101 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates

Musiikin opetus

Naantalin Musiikkiopisto tarjoaa korkeatasoista ja monipuolista opetusta sekä on toiminta-alueellaan musiikin opetuksesta vastaava oppilaitos. Vuonna 1972 perustettu musiikkiopisto on Naantalin kaupungin oppilaitos, jossa opiskelee yli 380 oppilasta Naantalista, Maskusta ja Raisiosta.

Opetuksen perustan luovat klassinen traditio ja akustiset soittimet. Näistä syntyy erinomainen lähtökohta kaikelle musiikin opiskelulle ja harrastamiselle – myös pop- ja jazz-musiikin, vanhan suomalaisen musiikkiperinteen sekä uusimman musiikkiteknologian alueilla. Musiikkiopistossa on orkesteri- ja yhteissoittotoimintaa esim. Naantalin Musiikkiopiston Orkesteri, jousiorkesteri, kamarimusiikkiyhtyeitä ja kanteleyhtyeitä. 

Opetus antaa valmiuksia musiikin itsenäiseen harrastamiseen ja oppilaan tavoitteiden mukaiseen musiikkiopintojen jatkamiseen muilla koulutusasteilla. Tavoitteena on, että oppilas kehittää musiikillista osaamistaan ja iloitsee oppimisestaan. Opetus tukee oppilaan myönteisen minäkuvan, terveen itsetunnon ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä. Opetuksessa huomioidaan johdonmukaisesti myös modernin tietotekniikan uusimmat innovaatiot. Naantalin Musiikkiopisto on merkittävä musiikkialan asiantuntija- ja palvelukeskus omalla toiminta-alueellaan.

Taiteen perusopetus musiikin alalla

Opetuksen perustana ovat klassinen traditio ja akustiset soittimet. Näistä syntyy erinomainen lähtökohta kaikelle musiikin opiskelulle ja harrastamiselle – myös pop- ja jazz-musiikin, vanhan suomalaisen musiikkiperinteen sekä uusimman musiikkiteknologian alueilla. Musiikkiopisto keskittyy ensisijaisesti lasten ja nuorten musiikkikasvatukseen, mutta järjestää opetusta myös aikuisille. Musiikin harrastaminen edistää tutkimusten mukaan terveyttä ja hyvinvointia. Naantalin Musiikkiopisto luo toimialueensa asukkaille mahdollisuuksia henkisen hyvinvoinnin ja itsen kehittämiseen. Musiikkiopistossa hankittuja taitoja ja tietoja voi hyödyntää osana hyvää harrastusta sekä usein myös myöhemmissä opinnoissa eri opiskelualoilla.

Musiikkiopisto tarjoaa korkeatasoista ja monipuolista opetusta sekä on toiminta-alueellaan opetussuunnitelman ja järjestämisluvan mukaisesti musiikin opetuksesta vastaava oppilaitos. Musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta sekä tarvittaessa muutakin alan koulutusta.

Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelma on laadittu Opetushallituksen antamien perusteiden mukaisesti ja Naantalin koulutuslautakunnan  hyväksymänä. Uudistettu opetussuunnitelma otettiin  käyttöön 1.8.2021 . Tutustu opetussuunnitelmaan (pdf). Opetussuunnitelman perusteet voivat sisältää erilaajuisia oppimääriä. Tavoitteena on, että oppilas kehittää musiikillista osaamistaan ja iloitsee oppimisestaan. Opetus antaa valmiuksia musiikin itsenäiseen harrastamiseen ja oppilaan tavoitteiden mukaiseen musiikkiopintojen jatkamiseen muilla koulutusasteilla. Opetus tukee oppilaan myönteisen minäkuvan, terveen itsetunnon ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä.

Musiikin perusopintojen ja syventävien opintojen tavoitteet ovat: 

  • esittäminen ja ilmaiseminen
  • oppimaan oppiminen ja harjoittelu
  • kuunteleminen ja musiikin hahmottaminen
  • säveltäminen ja improvisointi

Naantalin Musiikkiopiston opetus perustuu taiteen perusopetuksen ja musiikin laajan oppimäärän osalta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän perusteiden pohjalta laadittuun opetussuunnitelmaan sekä järjestämisluvan osalta Opetusministeriön päätökseen.

Voit myös seurata Naantalin musiikkiopistoa Facebookissa.

Rehtori
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Puhelinnumero
02 4345 177
Matkapuhelinnumero
044 733 4528
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Naantalin Musiikkiopisto, Opintie 2

Opistosihteeri
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Puhelinnumero
02 4345 307
Matkapuhelinnumero
044 733 4651
Puhelinajat:

ma-pe klo 9-15

Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistyspalvelut, Opintie 2