Digiopastus ja -palvelut

Asiakastyöasemat

Kirjastossa on itsenäiseen työskentelyyn tarkoitettuja asiakastyöasemia. Työasemille ei tarvitse varata aikaa ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti tiedonhakuun. Työasemissa on internet-selain, yleisimmät liitännäiset, Adobe Reader pdf-tiedostoille sekä Microsoft Office -ohjelmistopaketin yleisimmät ohjelmat, kuten esim. tekstinkäsittelyohjelma Word.

Kaikilta työasemilta on tulostusmahdollisuus (0,50€/sivu). Omia papereita ei voi käyttää. Työasemille ei saa asentaa ohjelmia, vaihtaa taustakuvia tai lisätä sivuja suosikit-kansioon. Työasemia ei saa sulkea kesken päivän. Henkilökunta sulkee työasemat aukioloajan päättyessä. Internet-selaimen välimuistin tyhjentämiseen riittää selaimen sulkeminen.

Digiopastus

Digiopastajamme opastaa tietokoneen, matkapuhelimen tai tabletin sekä sähköisten palvelujen käytössä. Tutustu tarkemmin Digiopastus-sivulla.

Langaton verkko

Langaton verkko on tarkoitettu julkiseen käyttöön kirjaston asiakkaille. Pääkirjaston ja lukusali-kahvilan lisäksi langaton verkko on käytettävissä Merimaskun, Rymättylän, Suopellon ja Velkuan lähikirjastoissa. Naantali-guests -niminen verkko on avoin, mutta verkon käyttöehtojen hyväksyminen on ehtona verkon käyttämiselle.

lateral-image-left