Nuoret varusmiehet

Palveluita varusmiespalvelukseen astuville nuorille

Ennakkoterveystarkastukset

  • Kutsunnanalainen velvoitetaan palveluskelpoisuuden selvittämiseksi osallistumaan kutsuntaa edeltävään terveystarkastukseen terveyskeskuksessa.
  • Kutsut terveystarkastukseen lähetetään keväisin aluetoimistolta saatavan tiedon mukaisesti kotiosoitteeseen.
  • Terveystarkastukseen sisältyy terveydenhoitajan ja lääkärin tekemä tarkastus. Tarkastuksessa käydään lomakkeen pohjalta läpi mahdolliset palveluskelpoisuuteen vaikuttavat seikat, minkä jälkeen tehdään tarvittavat tutkimukset.
  • Tarkastukseen tultaessa on mukana oltava henkilöllisyystodistus sekä postissa tullut huolellisesti täytetty esitietolomake.

Liikunta ja liikuntaneuvonta

  • Kutsuntojen jälkeen on nuorilla mahdollisuus saada maksutonta ohjausta oman kunnon kehittämiseen sekä Maijamäen liikuntahallin kuntosalilla kuntoiluun. Kuntosalioikeus annetaan tapaamisten välissä puoleksi vuodeksi aina palvelukseen astumiseen asti. Lisäksi tapaamisissa tehdään kehonkoostumusmittaukset, joilla voi seurata mm. kehonsa lihas- ja rasvamassan muutoksia. Etuus koskee myös lykkäystä saaneita nuoria, joilla on tarve kehittää omaa kuntoaan ja hyvinvointiaan.
  • Varusmies-/reserviläiskortilla on mahdollisuus Maijamäen liikuntahallin kuntosalin maksuttomaan käyttöön. Mikäli harjoittelu ajoittuu viikonloppuihin tai arkipyhiin voi kaupungin asiointipisteessä käydä noutamassa avainkortin panttia vastaan. Ota yhteyttä liikunnanohjaajaan ennen kuntosalikortin lunastamista. Katso kuntosalin aukioloajat.  Katso kaupungin asiointipisteet.
  • Yhteydenotot: Fanni Saari, liikunnanohjaaja puh. 050 464 9908

Etsivä nuorisotyö ohjaa aikalisätoimintaa 

Etsivä nuorisotyö ohjaa aikalisätoimintaa. Aikalisätoiminta on kaikille kutsuntaikäisille nuorille miehille sekä varusmies- ja siviilipalvelusikäisille miehille ja naisille tarkoitettu tukipalvelu, jossa nuori saa tukea elämäntilanteensa selvittelyyn, apua parhaiden ratkaisujen löytämiseen sekä tietoa ja ohjausta erilaisiin palveluihin. Nuorta voidaan tukea esimerkiksi opiskelupaikan löytämisessä, työnhaussa, asuntoasioissa ja erilaisten tukien hakemisessa.

Ohjaajat ovat toimintamalliin perehdytyksen saaneita ammattilaisia, jotka tarjoavat nuorelle mahdollisuuden arvioida omaa elämäntilannettaan ja toimintavaihtoehtojaan matalalla kynnyksellä. Toiminta on aina luottamuksellista, vapaaehtoista sekä maksutonta, ja siihen voi hakeutua ennen kutsuntoja, kutsunnoissa, palveluksen aikana tai palveluksen päättyessä. Ota yhteyttä nuorisoetsiviin.