Lapset ja nuoret

Kirjoja ja kirjanmerkkejä pöydällä

Satutunnit

Päiväkotiryhmät voivat tiedustella satutuntiaikoja lähikirjastoistaan. Jos lähikirjastoissa ei ole mahdollista ottaa varauksia vastaan, ryhmät ovat tervetulleita myös pääkirjastoon satutunneille. Pääkirjaston satutunnit varataan kirjastovirkailija Mirva Tammelta (mirva.tammi@naantali.fi/ puh. 044 791 5004).

Lukudiplomit

Lukudiplomeissa on valmiiksi koottuja kirjavinkkejä ikäryhmien mukaisesti ja lukemista syventäviä pieniä tehtäviä. Diplomit on jaoteltu eskareille sekä luokille 1–2, 3–4 ja 5–6. Diplomilistat on pyritty laatimaan niin, että teoksia olisi saatavilla mahdollisimman monissa Naantalin kirjastojen toimipisteessä.

Eskarit

Luokat 1-2

Luokat 3-4

Luokat 5-6

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkauksessa vinkkari kertoo valitsemistaan lasten- ja nuortenkirjoista hauskasti ja elävästi. Kirjavinkkauksen tarkoituksena on edesauttaa lukuharrastuksen syntyä ja ylläpitoa, kielen kehittymistä sekä kirjojen tuntemusta. Ideana on esitellä monipuolisesti eri kirjoja, jotka ovat lainattavissa kirjastosta. Vinkkari elävöittää kirjan tapahtumat niin, että kuulijan on lopulta saatava tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kirjavinkkausta on vuosittain tarjolla Naantalin kakkos-, viitos- ja kasiluokille. Vinkkausten kesto on 45 minuuttia. Kirjavinkkaukset varataan kirjastonhoitaja Tuula Siiralta (tuula.siira@naantali.fi/ puh. 044 417 1319).

Tiedonhaunopastukset

Tiedonhaunopastuksissa kirjaston henkilökunta opastaa kirjaston käyttöön ja tiedonhakuun liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi oppilaat pääsevät itse tekemään tiedonhaun harjoituksia.

Kirjastonkäytön- ja tiedonhaunopastuksia on tarjolla kolmos- ja seiskaluokille sekä lukion toiselle vuosikurssille. Peruskoulun tiedonhaunopastukset varataan kirjastovirkailija Hanna Niemiseltä (hanna.nieminen@naantali.fi / puh. 044 417 1250) ja lukion tiedonhaunopastukset varataan kirjastonhoitaja Lauri Pietikäiseltä (lauri.pietikainen@naantali.fi / puh. 040 646 3071).

Kirjasarjat koululaisille

Koululuokat voivat lainata Naantalin kaupunginkirjastosta kirjasarjoja. Sarjan voi varata sähköpostitse, soittamalla tai käymällä kirjastossa paikan päällä. Kirjojen laina-aika on luokan tarpeen mukaan 1–2 kuukautta. Kirjat lainataan luokan yhteisökortille.

Tutustu kirjoihin Vaskin verkkokirjastossa. Kirjoille annetut ikäsuositukset ovat suuntaa antavia.

Kirjasarjoja voi lainata Naantalin kirjaston kokoelmien lisäksi Turun kaupunginkirjaston Kirjasarjapalvelusta.

Kirjastonhoitaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Matkapuhelinnumero
044 417 1319
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kirjastot, Tullikatu 11