Lapset ja nuoret

Kirjoja ja kirjanmerkkejä pöydällä

Lapsille ja nuorille on tarjolla monipuolisesti aineistoja:

  • kaunokirjallisuus (myös vieraskielisiä)
  • tietokirjallisuus
  • sarjakuvat (myös vieraskielisiä), mangat, vitsit
  • runot
  • näytelmät
  • elokuvat
  • musiikki
  • äänikirjat
  • pelit
  • lehdet

Lukudiplomit

Lukudiplomeissa on valmiiksi koottuja kirjavinkkejä ikäryhmien mukaisesti ja lukemista syventäviä pieniä tehtäviä. Diplomit on jaoteltu eskareille sekä luokille 1-2, 3-4 ja 5-6. Diplomilistat on pyritty laatimaan niin, että teoksia olisi saatavilla mahdollisimman monissa Naantalin kirjastojen toimipisteessä. Kuitenkin, jos moni luokka suorittaa diplomeja yhtäaikaisesti, voivat halutut kirjat olla jo lainassa. Tällöin kirjaston henkilökunta ja opettaja voivat ehdottaa tilalle korvaavia kirjoja. 

Eskarit

Luokat 1-2

Luokat 3-4

Luokat 5-6

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkauksessa vinkkari kertoo valitsemistaan lasten- ja nuortenkirjoista hauskasti ja elävästi. Kirjavinkkauksen tarkoituksena on edesauttaa lukuharrastuksen syntyä ja ylläpitoa, kielen kehittymistä sekä kirjojen tuntemusta. Ideana on esitellä monipuolisesti eri kirjoja, jotka ovat lainattavissa kirjastosta – klassikoista uutuuksiin ja suosikeista vähemmän tunnettuihin. Vinkkari elävöittää kirjan tapahtumat niin, että kuulijan on lopulta saatava tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kirjavinkkari kiertää vinkkaamassa Naantalin kakkos- ja viitosluokkalaiset kirjojen värikkääseen maailmaan. Vinkkaukset ovat maksuttomia. Toistaiseksi kaikki kirjavinkkaukset toteutetaan koronatilanteen vuoksi etätilaisuuksina. Kirjavinkkaukset varataan kirjastovirkailija Tuula Siiralta (tuula.siira@naantali.fi/ puh. 0444171319).

Tiedonhaunopastukset

Tiedonhaunopastuksissa kirjastovirkailija opastaa kirjaston käyttöön ja tiedonhakuun liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi oppilaat pääsevät itse tekemään tiedonhaun harjoituksia.

Kirjastonkäytön- ja tiedonhaunopastuksia on tarjolla kolmosille ja seiskoille. Toistaiseksi kaikki tiedonhaunopastukset toteutetaan koronatilanteen vuoksi etätilaisuuksina. Tiedonhaunopastukset varataan kirjastovirkailija Tuula Siiralta (tuula.siira@naantali.fi/ puh. 0444171319).

Kirjasarjat koululaisille

Koululuokat voivat lainata Naantalin kaupunginkirjastosta kirjasarjoja. Sarjan voi varata sähköpostitse, soittamalla tai käymällä paikan päällä. Laina-aika on 28vrk, mutta lainoja voi tarpeen mukaan uusia. Kirjoille annetut ikäsuositukset ovat suuntaa antavia. Kirjat lainataan luokan kortille. Tutustu kirjoihin verkkokirjastossa.

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot