Näyttelymme

kuvituskuva

Näyttelymme ovat kaksi- tai kolmikielisiä – voit tutustua niihin suomeksi ja ruotsiksi. Lisäksi uusimmissa on myös englanninkielinen teksti, vanhempiin on olemassa tiivistelmä englanniksi.

Pysyvät näyttelyt

Humpin talossa on kaksi pysyvää näyttelyä. 

  • Arkeologianäyttelyssä kerrotaan Naantalin varhaisimmasta historiasta ja esillä on kaivauslöytöjä sekä vanhastakaupungista että kirkon ympäristöstä. Pienoismalli esittelee elämää 1500-luvun naantalilaistalossa. 
  • Luostarin pienoismallin kautta voit tutustua elämään Naantalin luostarissa. Kaupunki perustettiin vuonna 1443 palvelemaan tänne rakennettavaa birgittalaisluostaria.

Hiilolan taloon on sisustettu 1800-luvun lopun porvariskoti. Rauhallisessa interiöörissä voit tutustua entisajan elämään pikkukaupungissa. Pienoisnäyttelyssä kerromme Naantalin vanhasta kylpylästä ja kylpyläkaupungin elämästä. Lisäksi näyttelyssä selviää, mitkä ovat Naantalin sukat ja millaiset ovat Naantalin nuket.

Sau-Kallion talo puutarhan perällä esittelee käsityöläisperheen vaatimattomampaa elämää.

Vaihtuvat näyttelyt

Humpissa on ollut esillä kesästä 2020 teemanäyttely "Suihketta kainaloon - näyttely peseytymisen ja hygienian historiasta". 

Hampaiden pesu, saippuan käyttö, jätehuolto, säännöllinen peseytyminen ja puhtaat vaatteet ovat meille itsestäänselvyyksiä. Maailmassa on kuitenkin miljoonia ihmisiä, joiden ulottumattomissa nämä ovat edelleen. Näyttelyssä tutustutaan mm. aikojen saatossa vallinneisiin puhtauskäsityksiin ja pesuvälineisiin. Oli niillä osansa myös aviopuolisoa valitessa: naisen kannatti karttaa huonosti hampaitaan hoitavaa miestä ja miehen pahalle haisevaa naista.  

Kesästä 2020 lähtien on Hiilolassa ollut  näyttely Naantalin Taidemuseon Kannatusyhdistyksen Naantali-aiheisista maalauksista. Lisäksi joka vuoden marraskuussa aukeaa Hiilolaan jouluinen teemanäyttely, joka on avoinna vuoden loppuun.

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot