Luolalanjärven retkiluistelubaana ja ladut ovat käytössä

Uutiset
Vaaleanpunatakkinen retkiluistelija etenee Luolalanjärven jäällä. Viikon aurinkoinen uutinen.

Pakkasten jatkumisen ansiosta Naantalin hiihto- ja luistelumahdollisuudet ovat lisääntyneet: Eilen torstaina hiihto- ja luistelureitit valmistuivat Luolalanjärven jäälle. Järveltä löytyy nyt 1,6 kilometrin mittainen retkiluistelubaana, ja radan sisäreunaa kulkee 1,4 kilometrin latu.

Jäällä pääsee kätevästi sekä Laidunpolun että Järveläntien puolelta, joista molemmista löytyy parkkipaikat. Ulkoliikuntapaikkoja hoitava Kepa Sipponen kertoo, että molemmilla parkkipaikoilla on tehty lisälevennyksiä viereisille pelloille, jotta tilaa riittää kaikkien ulkoilijoiden autoille.

Luolalanjärven ladut ovat hyvä kohde tasaista reittiä kaipaaville perinteisen hiihdon ystäville.

– Luistelijoita suosittelen kokeilemaan retkeilyluistimia, joita voi vuokrata esimerkiksi kaupungintalon asiointipisteestä. Hokkareilla ja kaunoluistimillakin voi baanalla luistella, mutta kun ollaan luonnonolosuhteissa, retkeilyluistimilla pääsee eteenpäin sujuvalinjaisemmin, Sipponen sanoo.

Naantalin kaupungintalon talvikauden lainavälineisiin kuuluvat myös lumikengät, joita on nyt hyvä mahdollisuus testata lumenpeittämissä lähimetsissä. Vuokraaminen on mahdollista päiväksi, viikonlopuksi tai viikoksi kerrallaan. Lue lisää kaupungin lainavälineistä.

Kaupunki seuraa merenjään kantavuutta ja tarkastelee ensi viikolla mahdollisuutta tehdä luistelu- ja hiihtoreitit myös merenjäälle. Reitit kulkevat jäätilanteen salliessa Taimon ja Nunnalahden uimarannasta sekä Kalevanlahdelta Väskin saaren ympäri. Kun reitit ovat käytössä, tieto päivitetään Naantalin hiihto- ja luistelukarttasovellukseen.

Harjoitella voi usealla lähiladulla

Luminen talvi on houkutellut paljon ihmisiä talviurheilun pariin Naantalissa. Suovuoren laduilla lasketaan hiihtäjien kierroksia 1,1; 2,2 sekä 4,2 kilometrin laduilla. Viimeisen viikon aikana (29.1.–5.2.) kierroksia on hiihdetty noin 8 000.

Hiihto- ja luistelureiteillä sekä luistelukentillä pitää muistaa noudattaa yli 2 metrin turvaetäisyyksiä toisiin ihmisiin.

Laduille pääsee Naantalissa Luolalanjärven ja Suovuoren lisäksi Haijaisssa, Merimaskussa ja Rymättylässä. Rymättylän koulun takaa lähtevän 1,6 kilometrin ladun lisäksi Rymättylän Soihtu ylläpitää Monolan alueella 7 kilometrin mittaista latua.

Lyhyempiä harjoituslatuja löytyy Naantalista Suovuoresta (600 m) sekä Kuparivuorelta (400 m). Lyhyet lähiladut löytyvät myös lähes kaikkien kanta-Naantalin päiväkotien sekä alakoulujen yhteydestä. Harjoitusladulle pääsee myös esimerkiksi Kirkkopuistossa.

Kaikki kaupungin 14 luistelukenttää ovat käytössä, ja niitä huolletaan säännöllisesti. Latujen, luistelureittien ja -kenttien viimeisimmän huoltoajankohdan löydät Naantalin hiihto- ja luistelukarttasovelluksesta.

Punainen auratraktori Luolalanjärven baanalla, aurinko paistaa.
Kepa Sipponen auraa Luolalanjärven reittiä. Kuva: Tarja Honka

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa. 

Päivitetty viimeksi
5.2.2021 16:57

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu