Naantalin kaupunki uudisti työllistämisen tukia: Rekrylisä käyttöön

Uutiset
Naantalin kaupunki on ottanut käyttöön yrityksille suunnatun Rekrylisän. Tuen tarkoituksena on edistää työttömänä olevien naantalilaisten työllistymistä paikallisiin yrityksiin.
Naantalin vaakuna kaupungintalon seinässä. Kuvan päällä Onnellinen aurinko -logo.

Rekrylisä korvaa aiemmin käytössä olleen työllistämisen kuntalisän, joka on tunnettu myös Aurinkolisänä. Tuen uudistamisella pyritään palvelemaan aiempaa paremmin yrittäjiä sekä välttämään päällekkäisyyksiä muiden tarjolla olevien tukimuotojen kanssa.

– Samalla Rekrylisän ehtoja on selkeytetty ja väljennetty, jonka myötä tuen piirissä on aiempaa laajempi joukko työnhakijoita. Tuella voidaan toivottavasti madaltaa yrittäjien kynnystä palkata lisätyövoimaa, kertoo Naantalin työllisyyspäällikkö Jani Välimäki.

Rekrylisä on tarkoitettu työllistettävän henkilön palkkaamisesta syntyviin rekrytointi-, työtila-, työvaate-, perehdyttämis- ja ohjauskustannuksiin, mutta ei palkkauskustannuksiin. Yritys voi saada tukea 500 € /kk, enintään 8 kuukauden ajan.

Tukea voi käyttää pidempään työttömänä olleen, nuoren tai maahanmuuttajan työllistämiseen tietyin ehdoin. Tarkemmin rekrylisään ja sen ehtoihin voi tutustua kaupungin sivuilla naantali.fi/rekrylisa.

Tukea haetaan kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella kahden kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta. Hakuprosessi on pyritty tekemään yrittäjille helpoksi.

– Mikäli rekrylisään liittyen on kysymyksiä, yrittäjät voivat olla matalalla kynnyksellä yhteydessä työllisyysohjaaja Auli Järviseen, joka auttaa tukeen liittyvissä asioissa, Välimäki kannustaa.

Rekrylisän lisäksi kaupunki tukee paikallisia työnantajia naantalilaisten nuorten työllistämisessä kahdella eri tuella: kesäkaudella kesätyösetelillä sekä kesäkauden ulkopuolella kausityösetelillä.

Lue lisää:

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
24.1.2023 9:00

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Tuettu työllistyminen