Suomen Sillikonttori Oy muuttaa Rymättylään elo-syyskuussa 2021

Uutiset
Röölän rannan keltaiset parikerroksiset rakennukset auringonpaisteessa. Etualalla Röölänrannan puoti.

Suomen Sillikonttori Oy tiedotti tänään 29.4. siirtävänsä toimintansa Uudenkaupungin kalasatamasta Rymättylän Röölässsä sijaitsevaan sillitehtaaseen elo-syyskuussa 2021. Naantalissa tieto otettiin iloisesti vastaan, ja kaupunki toivottaa Suomen Sillikonttorin lämpimästi tervetulleeksi Naantaliin.

– On upea asia, että Naantalin saaristo koetaan houkuttelevaksi sijaintipaikaksi yrityksille ja Röölän sillitehtaan tilat saadaan jälleen täyteen käyttöön. Erityisen iloinen olen siitä, että alueella jo 1940-luvulla alkanut silliperinne saa jatkoa ainoan täysin kotimaisen sillintuottajan toimesta Rymättylän Röölässä, toteaa Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

– Röölän kylätoimikunta on tehnyt merkittävää työtä saaristolaisperinteen nostamiseksi alueella mm. Silliperinnekeskus Dikselillä ja vuosittaisella sillitapahtumalla. On hienoa, että nyt silliperinne jatkuu jälleen elävänä Röölässä uudella sillitehtaalla. Tämä on piristysruiske koko Röölän kylälle, iloitsee kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Röölänrannan sillisatamalla on pitkät silliperinteet alkaen jo 1940-luvulta Saukko-laivoista, jotka toivat vuotuiset lastinsa Röölään, jatkuen sitten 1980-luvulta aina 2010-luvulle, jolloin sillitehdas suljettiin ja toiminta siltä osin loppui.

Suomen Sillikonttori kertoo, että se saa Rymättylässä käyttöönsä sillin- ja silakanjalostukseen rakennetut toimitilat sisältäen muun muassa riittävät kylmätilat niin raaka-aineille kuin valmiille tuotteillekin. Toiminnan siirto alkaa elokuun alussa ja tuotanto käynnistyy syyskuun aikana.

Päivitetty viimeksi
29.4.2021 16:05

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Elinkeinot