Naantalin lentokieltoalue EFP45 Luonnonmaa

Lentokieltoalueella on kiellettyä kaikki ilman lupaa tapahtuva ilmailu, myös dronejen lennättäminen

Naantalissa on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta keskeisellä alueella lentokieltoalue, joka koskee kaikkea ilmailua, myös dronejen lennättämistä.

Kieltoalue on merkitty No drone zone -kylteillä. Luonnonmaan kieltoalue kattaa Naantalinsalmen ympäristön Kultarannasta Muumimaailmaan sekä Vanhankaupungin ranta-alueen.

No Drone Zone -logo

Lentokieltojen noudattamista valvoo poliisi normaalin partioinnin yhteydessä. Valvonnan suorittamiseen on lisäksi käytössä teknisiä apuvälineitä. 

Perustelluista syistä voidaan kieltoalueelle myöntää lupa dronejen lennättämiseen. Poikkeuslupa myönnetään aina tapauskohtaisesti. Lupa voidaan myöntää kausiluonteisena maksimissaan kuluvan kalenterivuoden ajaksi, ja yksittäisiä lupia myönnetään, kun lennättäjälle tulee yksittäinen tarve lennättämiseen kieltoalueella.

Kausilupaa pitää hakea Trafilta viimeistään 7 arkipäivää ja yksittäistä lupaa viimeistään 3 arkipäivää ennen kuin kieltoalueella aiotaan lennättää dronea.

Lupaa eivät tarvitse lennot, jotka liittyvät sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisen, taikka pelastustoimen, ensihoitopalveluiden tai potilaskuljetuksien toimintaan.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö
Organisaatio
Tekniset palvelut
Puhelinnumero
02 4345 328
Matkapuhelinnumero
+358 504 649902
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2