Rakennuspaikan merkintä ja sijaintikatselmus

Rakennuspaikan merkintä ja sijaintikatselmus tehdään Kanta-Naantalissa ja liitoskuntien asemakaavoitetuilla alueilla. Tilaa rakennuspaikan merkintä tai sijaintikatselmus alla olevalla lomakkeella tai soittamalla maankäytön asiakaspalveluun (alla tiedot).

Rakennuspaikan merkintä

Rakennusluvan myöntämisen jälkeen ja kahta viikkoa ennen rakennustöiden aloittamista (aloituskokousta) on tilattava mittausosastolta rakennuksen paikan ja korkeusaseman maalle merkitseminen. Merkinnän toimitusaika on keskimäärin 5 -10 työpäivää tilauksesta. Merkinnän suorittaminen normaalissa aikataulussa edellyttää hyväksyttyjen ja oikeat mitoitustiedot sisältävien lupakuvien löytymisen Lupapisteestä. Asemapiirroksen tulee olla Lupapisteessä joko dwg- tai dgn- formaatissa.

Ennen rakennuspaikalla suoritettavaa mittausta tulee rakentajan poistaa rakennuspohjan alta puusto, mahdolliset rakennustarvikkeet sekä purettavaksi tarkoitetut vanhat rakennukset sekä muut vastaavat mittaustyötä vaikeuttavat esteet. Paras ajankohta merkintämittaukselle on yleensä pintamaiden poiston jälkeen. Merkintämittaus voidaan tehdä useampaan kertaan, mutta ylimääräiset mittaukset laskutetaan erikseen.

Tontin maastosta riippuen merkkaus tehdään linjapukkeihin tai maastoon. Kun rakennuspaikalle on ennen mittausta pystytetty asianmukaiset linjapukit, merkitään rakennuksen paikkaa osoittavat lankalinjat linjapukkeihin.

Korkeus merkataan maastoon puuhun, pylvääseen tms. sopivaan paikkaan tulevan rakennuksen lähelle. Merkki osoittaa korkeusjärjestelmän mukaisen korkeustason ja rakentaja käyttää sitä lähtökohtana, jonka avulla hän sijoittaa rakennuksen rakennuspiirustusten osoittamaan korkeusasemaan.

Sijaintikatselmus

Sijaintikatselmuksessa varmistetaan, että uudisrakennus on sijoitettu rakennusluvan mukaiseen paikkaan. Sijaintikatselmus on tilattava kaksi viikkoa ennen loppukatselmusta maankäytön asiakaspalvelusta tai alla olevalla lomakkeella.

Liitteet

Rakennuspaikan merkintä/sijaintikatselmuslomake

Valitse
Kohde
Tilaaja

Mittausmaksu sisältää rakennuspaikan merkinnän ja sijaintikatselmuksen sekä korkeuden annon.

Maksu peritään rakennusluvan yhteydessä.

Tilaukset:

Maankäyttöosaston palvelupiste
Aukioloajat
Arkisin kello 9–15.
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Käsityöläiskatu 2
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Maankäyttö, kaavoitus ja tontit