Hyppää mukaan opiston kursseille!

Opiston syyskausi on startannut vauhdikkaasti, mutta useimmille kursseille ehtii vielä hyvin mukaan. Ohjelmaan on koottu jälleen värikäs kattaus sekä uutta että tuttua, ja tarjolla on muun muassa ekologisen ruuan valmistusta, Latinzum-tanssia ja kirjoittamisen iloa. Perheen pienimmät toivotetaan tervetulleiksi sunnuntaisin pidettäviin taidepajoihin.

Opiston tuntiopettajia aloittamassa syyskautta opiston pihalla
Opiston tuntiopettajia aloittamassa syksyä ilolla ja innolla. Kuva: Anna Holopainen

Opistolla työskentelee tänä syksynä 90 tuntiopettajaa. Yksi heistä on toimintaterapeutti Deeana Lehtinen, joka aloitti toisen opetusvuotensa Naantalissa. Deeana  ohjaa terveysliikuntakursseja, kuten Qigongia, syvävenyttelyä ja Braingym-aivojumppaa.

– Tässä työssä on ihanaa, että pääsee vaikuttamaan ihmisten elämänlaatuun ja hyvinvointiin. Minulle on tärkeää, että opettamiani liikuntamuotoja on tutkittu ja niiden terveyttä edistävä vaikutus todistettu. Saan opiskelijoista paljon iloa. On upeaa nähdä, miten ihmiset tulevat kursseille oppimaan ja kehittymään. Ihailen heitä todella paljon, Deeana sanoo.  

Musiikin kurssitarjottimelta löytyy tänä syksynä uutuutena aikuisten huilunsoiton yksilöopetusta. Huilunsoitonopettaja Päivi Sjöberg on tyytyväinen ilmoittautuneiden huilistien määrään, mutta ottaa mielellään oppilaita lisääkin.

 – Huilunsoiton voi aloittaa halutessaan nokkahuilulla, joka on edullinen hankkia. Ja jos kiinnostuu poikkihuilun soitosta, niin opastan soittimen valinnassa, Päivi kertoo.

Sekä Deeana Lehtinen että Päivi Sjöberg toivovat, että ehtisivät opistoon myös harrastamaan. Molempia kiinnostaa kielten opiskelu, ja Päivi suunnittelee aloittavansa seuraavaksi italian opinnot.

Päivi Sjöberg ja Deeana Lehtinen toivottavat lämpimästi kaikki mukaan kursseille.
Päivi ja Deeana toivottavat opiskelijat tervetulleiksi oppimaan ja harrastamaan opistoon. Kuva: Anna Holopainen

– Kielten opiskelu ja musiikin harrastaminen ovat molemmat tutkitusti valtavan hyödyllisiä aivojen terveydelle, Deeana muistuttaa.

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kasvatus ja koulutus
Vapaa sivistystyö ja taidekasvatus