Hyppää mukaan opiston kursseille!

Opistossa opiskelusta ja harrastamisesta on tutkitusti monenlaisia hyötyjä. Lähde mukaan iloisen tekemisen pariin!

Opiston tuntiopettajia aloittamassa syyskautta opiston pihalla
Opiston tuntiopettajia aloittamassa syksyä ilolla ja innolla. Kuva: Anna Holopainen

Opistolla työskentelee vuosittain n. 90 eri alojen tuntiopettajaa. Innostuneet ja työhönsä sitoutuneet tuntiopettajat ovat opistolle iso voimavara. Opiston monipuolinen opintotarjonta saavuttaa vuosittain n. 2000 eri-ikäistä kuntalaista. Oletko sinä yksi heistä?

Huilunsoitonopettaja Päivi Sjöberg aloitti Naantalin opistossa aikuisten huilunsoiton opetuksen muutama vuosi sitten. 

 – Huilunsoiton voi aloittaa halutessaan nokkahuilulla, joka on edullinen hankkia. Ja jos kiinnostuu poikkihuilun soitosta, niin opastan soittimen valinnassa, Päivi kertoo.

Huilunsoiton lisäksi opistossa voi opiskella kitaran-, pianon-, viulun- ja alttoviulun ja harmonikansoittoa yksilöopetuksena. Lisäksi opistossa harjoittelee erilaisia soitinryhmiä. Opisto panostaa kanta-Naantalissa aikuisten musiikinopetukseen. Saaristossa musiikinopetusta tarjotaan mahdollisuuksien mukaan myös lapsille ja nuorille. Soitinopetuksen lisäksi opintotarjontaa on myös klassisessa ja pop-jazz-laulussa.

Musiikinopettaja Tiina Lustig opettaa kanta-Naantalissa pianonsoittoa ja yksinlaulua aikuisille. Rymättylässä, Merimaskussa ja Velkualla Tiinan oppilaina on myös lapsia ja nuoria. Lisäksi hän ohjaa Laulumiehet kuoroa.

- Parasta opistotyössä on tietenkin oppilaat. Iloitsen siitä, kun näen heidän edistyvän. Jokainen on omanlaisensa persoona. Opetustavat vaihtelevat oppilaan mukaan. Yritän löytää kullekin sopivan tavan päästä omaan tavoitteeseensa, Tiina kertoo.

Kieltenopettaja Sanna Lehtosella on pitkä kokemus opiston italian ja ranskan opettajana.

- Parasta työssäni on vapaat kädet ja mahdollisuus toteuttaa erilaisia opetusmetodeja, eri ilmiöiden, kielten, musiikin, kirjallisuuden, ruoanlaiton ja uusimpana etä- ja lähiopetuksen yhdistämistä. Korona yllätti meidät kaikki, mutta nopeasti tuli into oppia etäopettamista. Opiskelijat lähtivät siihen myös hyvin mukaan. Uudet haasteet ovat tervetulleita. Yhteishenki ja yhdessä oppiminen on opistossa parasta, Sanna pohdiskelee.

 

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kasvatus ja koulutus
Vapaa sivistystyö ja taidekasvatus