Tervetuloa opistoon!

Jos olet käynyt Naantalin opiston kursseilla Kalevanniemen koululla, sinua on todennäköisesti tervehtinyt ja opastanut ystävällinen mieshenkilö. Hän on opiston iltavahtimestari Mika Nieminen. Mika on monille opiskelijoille tuttu juttukaveri, sillä hän on palvellut opiston asiakkaita jo 30 vuoden ajan.

- Työhöni kuuluu kaikkea maan ja taivaan väliltä. Autan asiakkaita, availen ovia, laitan tekniikkaa kuntoon, huolehdin erilaisista tilaisuuksista. Pidän huolta siitä, että kaikki on niin kuin pitääkin, Mika kertoo.

Opiston vahtimestarin työssä ei tule aika pitkäksi, ja joskus tarvitaan myös melkoista kekseliäisyyttä ja improvisointikykyä.

 – Yksikään työvuoro ei ole samanlainen. Mieleen on jäänyt esimerkiksi ilta, jona sähkökatkos pimensi koko talon. Valvoin juuri rannikko- ja saaristolaivurikurssien lopputenttiä. Onneksi meillä sattui olemaan kynttilöitä, ja muistin, missä ne olivat. Tentti saatiin tehtyä kynttilän valossa, vaikka eivät ne opiskelijat varmaan paljon mitään nähneetkään, Mika nauraa.

Naantalin opiston vahtimestari
Mika Nieminen huolehtii opiston ovista ja asiakkaista.

Mika ei työvuorojensa vuoksi juuri opiston kursseille kerkeä, mutta tietää asiakkaiden viihtyvän. Kurssipalautetta hän on saanut muun muassa puolisoltaan ja äidiltään.

– Opistossahan voi harrastaa ihan loistavia juttuja, Mika toteaa.

Toinen Naantalin opiston monille tutuista asiakaspalvelijoista on opistosihteeri Paula Neuvonen

 – Jos Mika on opiston yleismiesjantunen, niin minä olen sitten naispuolinen sellainen, Paula nauraa.

Paula ottaa vastaan ilmoittautumisia ja opastaa asiakkaita ylipäätään kaikessa opisto-opiskeluun liittyvässä.

– Ja kyllä minä kuuntelen, jos joku haluaa minulle hetkisen purkaa sydäntään, Paula sanoo. 

Naantalin opiston opistosihteeri
Paula Neuvonen opastaa opiskelijoita.

Opiston kurssien suosio perustuu Paulan mielestä muun muassa mukaviin ja taitaviin opettajiin.

– Kurssitarjontaa myös uudistetaan jatkuvasti ja asiakkaille halutaan tarjota tuttujen kurssien rinnalla aina jotain erilaista. Toivomme, että ihmiset tulevat kokeilemaan uusia juttuja – ja rohkeasti he kyllä tulevatkin.

Paulalla itsellään on kokemusta mm. monista kädentaidon kursseista. Seuraavaksi hän on suunnitellut mennä opiskelemaan luontokuvausta. Myös italian kieli kiinnostaisi.

– Jos vaikka vuokraisi talon Italiasta sitten eläkepäivillä, Paula sanoo ja nauraa hersyvää nauruaan.

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kasvatus ja koulutus
Vapaa sivistystyö ja taidekasvatus