Pieni teko, parempi Naantali

.

Sinäkin voit olla jonkun sankari – mikä on sinun pieni tekosi?

Naantalissa on jälleen käynnissä 14.2.–14.3.2021 Pieni teko, parempi Naantali -kampanja, jonka tarkoituksena on rakentaa yhteisöllisyyttä ja tuoda toisille iloa pienin teoin.

Osallistu kampanjaan:

  • Jaa omissa somekanavissasi kuva, video tai tervehdys, jolla voit ilahduttaa muita ja tuoda hymyn huulille! Tägää julkaisusi #pienitekonaantali
  • Ota käyttöösi Facebookissa kampanjan profiilikuvakehys ja haasta kaverit tekemään sama! Kehyksen löydät kolmessa värissä Facebookista täältä hakusanalla "pienitekonaantali".

Naantalin varhaiskasvatus on jo mukana kampanjassa, ja varhaiskasvatuksen lapset tuovat iloa kaupungin somekanavissa videotervehdysten muodossa.

Pieni teko, parempi Naantali -kampanjan suojelijoina toimivat Turun yliopiston kasvatuspsykologian apulaisprofessori, yksinäisyystutkija Niina Junttila ja Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

"Jo yksikin hymy vähentää stressin vaikutuksia", Junttila on todennut valtakunnallisen Lähde-liikkeen kampanjan yhteydessä. Lähde-liike kutsuu kaikkia mukaan yhteisiin talkoisiin yksinäisyyttä vastaan. Naantalin kaupunki on mukana talkoissa! Liity sinäkin rintamaan yksinäisyyttä vastaan!

Pieni teko, parempi Naantali -kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran 14.11.–14.12.2019. Silloin tavoitteena oli kerätä tuhat pientä tekoa kiusaamisen ehkäisyksi.

Kenenkään ei pitäisi jäädä yksin. Ihmiset ovat toinen toisilleen tärkeitä, ja hyvää ja laadukasta kohtaamista tarvitaan. Yhdessä voidaan edistää parhaiten kiusaaminen ehkäisyä – se ei ole vain yksittäisen henkilön tai tahon asia.

Naantalilaisten pieniä tekoa

Millaisiin pieniin tekoihin naantalilaiset ryhtyivät kampanjan innoittamina vuonna 2019? Esimerkiksi tällaista pienistä teoista kaupunkilaiset kertoivat kaupungin verkkosivuilla. Pienen teon yhteydessä julkaistaan kertojan jättämä nimimerkki sekä ikä.

Apua tutuille ja tuntemattomille

Autoin enoani keittämään kahvia.
– Amanda, 5

Autoin mummoa jäisessä mäessä. Kysyin voinko auttaa, kun hän ei päässyt eteenpäin. Otin sitten mummon käsikynkkään ja mentiin yhdessä.
– Liisa, 27

Olin lähdössä isojen ostosten kanssa kävellen kaupasta, kun naapurini tarjosi minulle ystävällisesti kyydin autolla kotiin. Se oli iso ja ilahduttava pieni teko. Kiitos!
– Tuula

Lupauduin puistotutun äidin lapselle varahoitajaksi, jos äidin tarvitsee lähteä Tyksiin synnyttämään. Lapsen isä oli reissutöissä toisella paikkakunnalla ja mummit tunnin ajomatkan säteellä perheestä.
– Salla, 44

Vilho oli unohtanut välkän jälkeen kengät keskelle eteisen mattoa. Minä pistin Vilhon kengät paikoilleen.
– Ilmari, 7

Löysin tieltä kukkaron jossa oli rahaakin ja tärkeitä kortteja. Sain toimitettua sen omistajalleen muiden avustuksella. Hämmästykseni oli todella suuri kun sain upean kukkalaitteen kiitoksena kukkaron omistajalta! Rehellisyys palkitaan aina!
– "Mummeli", 72

.

Pieniä muistamisia

Sain elämäni ensinmäisen joulukalenterin 44-vuotiaana.
– Niko, 44

Naantalin Hesburgerin nuori työntekijä tarjosi ilmaisen kahvin, vaikka ostosten summa ei siihen olisi oikeuttanut.
– Tiita, 55

Joulukorttipajassa askartelemani kortit lähtevät seurakunnan kautta yksinäisille vanhuksille.
– Joulupostia

Olen jo muutaman vuoden ajan vienyt naapurin nyt 85 vuotiaalle rouvalle kirjoja omista hyllyistäni noin kolmen viikon välein. Aina myös keskustelemme tuomistani kirjoista.
– Naapuriapua

Kaikki mukaan!

Kerttu oli välkällä yksin liukumäessä. Menin Kertun luokse ja kysyin: "Mitä tehtäis?" Sitten leikimme hippaa ja laskimme liukumäestä. Kun Kerttu oli ylhäällä liukumäessä, hänen hanskansa putosi. Minä vein sen Kertulla takaisin suussani. Olin koira siinä leikissä.
– Vilho, 6

Puolustin työpaikallani kiusattua henkilöä ja pidän jatkossakin hänen puoliaan kiusaajia vastaan puolustaen ja tukien häntä.
– Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta, 55

Hain naapurin tytön mukaan pulkkamäkeen. Hän nautti siitä, kun sai laskea mäkeä pienen ystävän ja aikuisen kanssa. Kiitokseksi lapseni sai monet halit ja minä läpyn! Itselleni tuli valtavan hyvä mieli tästä!
– Naapuri

Videot

Naantalin varhaiskasvatuksen ystävänpäivätervehdys kampanjan aloituspäivänä 14.12.2021.

Kampanjan suojelija, yksinäisyystutkija Niina Junttila kertoo videolla, mikä merkitys yhteisöllisyydellä on ja mitä laadukas kohtaaminen on.

Millaisia pienet teot voivat olla? Katso videolta miten käy, kun kirjat leviävät keskelle koulun käytävää, lompakko unohtuu kotiin tai auto hyytyy keskelle tietä.


Kampanjan materiaali

Logot

Oranssi, transp. 300 dpi (png)
Turkoosi, transp. 300 dpi (png)

Oranssi tekstillä, transp. 300 dpi (png)
Turkoosi tekstillä, transp. 300 dpi (png)
Musta tekstillä, transp. 300 dpi (png)
Valkoinen tekstillä, transp. 300 dpi (png)

Oranssi tekstillä, vaaka, transp. 300 dpi (png)

Kaipaatko logoja eri väreissä tai tiedostomuodoissa? Ota yhteyttä viestintäassistenttiin.

Julisteet

Pieni teko Naantali -juliste, koululaiset (pdf)
Pieni teko Naantali -juliste, lapset (pdf)
Pieni teko Naantali -juliste, aikuiset (pdf)

Muu materiaali

Lehdistötiedote 16.12.2019
Lehdistötiedote 14.11.2019
Pieni teko Naantali -esittely 2019 (pdf)
Haastekutsu 2019 (pdf)
Varhaiskasvatuksen Pieni teko -passi (pdf)

Yhteystiedot

Varhaiskasvatusjohtaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Matkapuhelinnumero
040 669 3926
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistysvirasto, Tullikatu 11

Viestintäassistentti
Organisaatio
Hallintopalvelut
Matkapuhelinnumero
040 193 0633
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kaupungintalo, PL 43

Asiasanat

Kasvatus ja koulutus
Koulutus