Liikuntakampanjat ja -haasteet

Juoksija asfaltilla.

Naantalilaiset voivat osallistua ympäri vuoden kunnille tarkoitettuun Liikkuen läpi vuoden -liikuntahaastekokonaisuuteen, joka koostuu kolmesta eri kampanjasta; LiikU talvella -kampanjasta, Haastepyöräilykampanjasta sekä LiikU syksyllä -kampanjasta. Kampanjoiden idea on kerryttää kilometrejä eri tavoin liikkuen.

Kuntakisassa on kolme sarjaa: alle 5000 asukkaan sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Kampanjaan osallistuva kerryttää kilometrejä paitsi omalle käyttäjätililleen, myös Naantalin hyväksi. Jokaisessa sarjassa voittajaksi selviytyy se kunta, joka on kerryttänyt eniten kilometrejä.

Liikuntakampanjat järjestetään yhteistyössä LiikUn (Lounais-Suomen Liikunta ja Urheily Ry) sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joten kampanjoihin kannattaa osallistua – palkintoja voi olla kohentuneen kunnon lisäksi arpajaisvoittoja!

LiikUn kampanjat

LiikU talvella -kampanja 10.1.–31.3.2024

Lajeina hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta.

LiikU Haastepyöräilykampanja 1.5.–23.6.2024

Lajeina pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta.

LiikU syksyllä -kampanja 1.9.–30.11.2024

Lajeina frisbeegolf, kävely, sauvakävely, juoksu, pyöräily, maastopyöräily, melonta, retkeily, rullahiihto ja -luistelu, uinti, suunnistus ja soveltava liikunta.

Miten kampanjoihin osallistutaan?

Kampanjoihin osallistutaan mobiilisovelluksella, jonka pystyy lataamaan omasta sovelluskaupastaan. Sovellus löytyy nimellä Liikkuen läpi vuoden. Liikkuen läpi vuoden -kirjausjärjestelmään pääsee myös internetissä tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

Liikkuen läpi vuoden -sovellukseen (tai vaihtoehtoisesti verkkosivuille) kirjataan ensin omat tiedot, minkä jälkeen palveluun voi alkaa kirjata omia liikuntasuorituksia. Palvelun etusivulla näkee reaaliaikaisen kuntakohtaisen ranking-tilanteen.

Lue lisää kampanjaan osallistumisesta.

Lue lisää Liikkuen läpi vuoden -kampanjakokonaisuudesta.