Näyttelymme

etualalla jalustalla puurakennuksen pienoismalli, taustalla avoinna oleva kaapinovi ja keltaisten verhojen edessä vanha televisio

Näyttelymme ovat kaksi- tai kolmikielisiä – voit tutustua niihin suomeksi ja ruotsiksi. Lisäksi uusimmissa on myös englanninkielinen teksti, vanhempiin on olemassa tiivistelmä englanniksi.

Pysyvät näyttelyt

Humpin talossa on kaksi pysyvää näyttelyä. 

  • Arkeologianäyttelyssä kerrotaan Naantalin varhaisimmasta historiasta ja esillä on kaivauslöytöjä sekä vanhastakaupungista että kirkon ympäristöstä. Pienoismalli esittelee elämää 1500-luvun naantalilaistalossa. 
  • Luostarin pienoismallin kautta voit tutustua elämään Naantalin luostarissa. Kaupunki perustettiin vuonna 1443 palvelemaan tänne rakennettavaa birgittalaisluostaria.

Hiilolan taloon on sisustettu 1800-luvun lopun porvariskoti. Rauhallisessa interiöörissä voit tutustua entisajan elämään pikkukaupungissa. Pienoisnäyttelyssä kerromme Naantalin vanhasta kylpylästä ja kylpyläkaupungin elämästä. Näyttelyssä selviää myös, mitkä ovat Naantalin sukat ja millaiset ovat Naantalin nuket.

Lisäksi Hiilolassa on esillä Naantalin Taidemuseon Kannatusyhdistyksen Naantalin museolle lahjoittama kokoelma Naantali-aiheisia maalauksia.

Sau-Kallion talo puutarhan perällä esittelee käsityöläisperheen vaatimattomampaa elämää.

Vaihtuvat näyttelyt

Humpissa on avautunut teemanäyttely ”Peltiä ja posliinia. Astioita moneen käyttöön / Plåt och porslin. Kärl för olika behov”. Näyttely luo katsauksen siihen millaiset materiaalit eri aikoina ovat olleet suosittuja astioiden sekä taloustavaroiden valmistuksessa ja millaisia tarvikkeita niistä on tehty.

"Peltiä ja posliinia" on avoinna museon aukioloaikoina 16.5.-31.8. ja sen jälkeen syyskuusta eteenpäin klo 12-18 keskiviikkoisin 1.4.2024 asti.

 

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot