Uusperheneuvonta

Sosiaali- ja terveys- sekä pelastusalan henkilöstöä sydämen muodossa.

Uusperheneuvonnasta Varhan sivuilla

Naantalin sosaali- ja terveyspalvelut järjestää 1.1.2023 alkaen Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha. Ajantasaiset tiedot palveluista löydät Varhan sivuilta.

lateral-image-left

Uusperhe on nimensäkin mukaisesti uusi kokonaisuus, johon sen jäsenet tuovat oman historiansa, kokemuksensa, ajatuksensa ja näkemyksensä. Kun ydinperhe rakentuu usein ajan kanssa, perustetaan uusperhe usein suhteellisen pian lyhyenkin seurustelun jälkeen. Haastavinta tässä on usein se, että aikuisista tulee samaan aikaan pariskunta ja vähintään toisesta sosiaalinen vanhempi toisen lapselle. Perheen kehitysvaiheet, roolit ja suhteet perheen sisällä ja ulkopuolella hämmentävät usein uusperheiden arkea.

Uusperhe ei itsessään ole ongelma, mutta tietämättömyys uusperhedynamiikasta voi aiheuttaa erilaisia haasteita perheessä. Perheen tilanne voi jo helpottua, kun uusperhe otetaan puheeksi. 

Uusperheneuvonnan tarkoituksena on jakaa tietoa, vähentää ennakkoluuloja, kyseenalaistaa todeksi uskottua, tarjota työkaluja arkeen, tarttua perhedynamiikkaa heikentäviin asioihin ja vahvistaa jo olemassa olevaa hyvää perheessä. 

Neuvonnassa voidaan tutkia yhdessä asiakkaan kanssa esimerkiksi seuraavia teemoja:

  • ero ja ex-elämä
  • vuorovaikutus
  • kehitysvaiheet ja perheytyminen
  • parisuhde
  • arki
  • vanhemmuus

Neuvonta on maksutonta, ja luonteeltaan lyhytkestoista; puhelinneuvontaa, tai tapaamisia 1–3 kertaan. Kokonaisuus sovitaan aina asiakaslähtöisesti neuvontaan hakeutuvan kanssa. Neuvontaan voi tulla yksin tai yhdessä puolison kanssa, ja myös lapset ovat tervetulleita!