Omalääkärin vaihto ja terveyskeskuksen valinta

Naantalin sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää 1.1.2023 alkaen Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha. Ajantasaiset tiedot palveluista löydät Varhan sivuilta www.varha.fi.

Omalääkärin vaihto

Naantalissa on käytössä omalääkärijärjestelmä ja omalääkäri määräytyy asuinalueesi mukaan. Voit kuitenkin vaihtaa omalääkäriä perustellusta syystä. Jos vaihto valitsemallesi omalääkärille ei ole mahdollista toteuttaa ja haluat silti vaihtaa omalääkäriä, päättää ylilääkäri uuden omalääkärisi.

Tulosta ja täytä alla oleva lomake. Toimita lomake Naantalin terveyskeskukseen.

Omalääkärin vaihto (pdf)

Terveyskeskuksen valinta

Jokaisella on oma terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit valita kiireettömän hoidon osalta terveyskeskuksen, jonka palveluja haluat käyttää. Voit tehdä valinnan koko Suomen alueelta, valinta voi kohdistua samanaikaisesti vain yhteen terveyskeskukseen.

Terveyskeskuksen valinnasta pitää ilmoittaa kirjallisesti sekä nykyiselle että uudelle terveyskeskuksellesi. Toimita terveyskeskuksen valinta koskeva lomake sille terveysasemalle, jonne haluat vaihtaa. Toimita lisäksi kopio tästä ilmoituksesta nykyiseen terveyskeskukseesi. Hoitovastuu siirtyy valitsemaasi terveyskeskukseen viimeistään kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta.

Ilmoitus koskee vain yhtä henkilöä, joten kaikista perheenjäsenistä on täytettävä oma lomake.

Valinta koskee kaikkia perusterveydenhuollon kiireettömiä palveluja, kuten lääkäreiden, hoitajien ja hammaslääkäreiden vastaanottoja, kuntoutusta sekä apuvälinepalveluja ja hoitotarvikejakelua. Valinta koskee myös lyhytaikaista terveyskeskuksen vuodeosastohoitoa. Valinta ei koske koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, pitkäaikaista laitoshoitoa eikä kotisairaanhoitoa.

Ilmoitus on sitova ja voimassa toistaiseksi. Voit valita uuden terveyskeskuksen aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä valinnasta. Terveyskeskuksen valintaa ei sovelleta ahvenanmaalaisiin. 

Tulosta ja täytä alla oleva lomake. Toimita lomake Naantalin terveyskeskukseen sekä omaan nykyiseen terveyskeskukseesi.

Terveyskeskuksen valinta (pdf)

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Potilaan oikeudet