27.6.2023 - 16.7.2023

Helena Hartman & Sirpa Häkli, AJOISSA | TID - Maalauksia | Målningar

Kuva
Helena Hartmanin maalaus The End ja Sirpa Häklin maalaus Aware of Time Passing

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
27.6.2023 - 16.7.2023
Aika
ti-su 11.00-18.00
Sijainti
Naantalin taidehuone

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Lisätietoja tapahtumapaikasta
Naantalin taidehuone on Naantalin museon hallinnoima nykytaiteen galleria Vanhassakaupungissa
google_maps
Järjestäjä
Helena Hartman & Sirpa Häkli
Ota yhteyttä
Naantalin taidehuoneen näyttelysihteeri
Yhteyshenkilön puhelinnumero
040 776 4090

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

Helena Hartmanin ja Sirpa Häklin näyttely AJOISSA | TID avaa näkökulmia ajan kokemiseen sekä ihmisen luontosuhteeseen abstraktin maalauksen keinoin.

Turun Taiteilijaseuraan kuuluva Helena Hartman tuo teoksiaan Naantaliin ensimmäistä kertaa. Sirpa Häklin ensimmäinen näyttely, Turun Piirustuskoulussa toisen vuosikurssin päätteeksi, opiskelijakollegan kanssa, oli Naantalin taidehuoneella kesällä 1983. Vuodet ovat tuoneet molempien taidemaalarien maalauksiin uusia ulottuvuuksia, samoin kuin heidän taiteeseensa kumpaakin yhdistäviä sisältöjä ja teemoja.

Helena Hartmanin maalaukset ovat orgaanisia ja saavat lähtökohtansa osittain kasveista, mutta myös ihmiskehosta sekä niiden välisistä leikkisistä yhtäläisyyksistä. Ne heijastavat ajan kulumista ja näkymistä elävässä todellisuudessa. Hartmania kiinnostaa se, kuinka ajan jäljet näkyvät ympärillämme, luonnossa, ruumiissa tai sielussa.

Sirpa Häklin kiinnostuksen kohteita ovat luonnon virtaavuus, ajan luonne ja ajatus abstraktien ja luonnonmuotojen samankaltaisuuksista. Uusimpien maalaustensa lisäksi Häkliltä on näyttelyssä esillä taiteilijakirjojen sivuille kiinnitettyjä teoksia paperille, mukaan lukien joitakin vuoden 1983 näyttelyssä olleita grafiikan vedoksia.

Tutustu taiteilijoihin heidän kotisivuillaan osoitteissa: www.helenahartman.com ja www.sirpahakli.net.

Asiasanat

Näyttelyt
Kanta-Naantali