3.9.2022 - 24.9.2022

Mannerheim-monologi Louhisaaressa

Kuva
Koriste

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
3.9.2022 - 24.9.2022
Aika
lauantaisin klo 15.00-16.00
Sijainti
Louhisaaren kartanolinna

Louhisaarentie 244
21240 Askainen

Lisätietoja tapahtumapaikasta
AJO-OHJEET Louhisaaren kartanolinnalle:

Louhisaaren kartanolinna sijaitsee Askaisissa ja sen osoite on Louhisaarentie 244, 21240 Askainen. Virallinen tie lähtee Askaisten kirkolta ja saapuu kartanolinnan pihalle (noin 2 km).
google_maps
Järjestäjä
Visit Naantali
Ota yhteyttä
Yhteyshenkilön puhelinnumero
+358 2 435 9800
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Hinta
30,00 €/henkilö, sis. monologin, Louhisaaren pääsymaksun ja Louhisaaren kartanolinnan lyhyen kierroksen ilman opastusta. Kesto yhteensä n. 60 min.

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

C.G.E. Mannerheim palaa Louhisaareen

Louhisaaren kartanolinnassa tapahtuu, kun itse C.G.E. Mannerheim palaa lapsuudenkotiinsa. Eletään marraskuun 6. päivää vuonna 1944 ja sotamarsalkka Mannerheim on paennut Louhisaaren linnaan odottamaan, että hänen kyytinsä saapuisi.

Mannerheim kuitenkin pelkää, että valvontakomissio ehtii Louhisaareen ensin ja hänet haettaisiin joko Venäjälle tai sitten sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin. Mannerheim ei aio suostua kumpaankaan. Marsalkka tilaa myös ulkomaanpuhelun rakastetulleen kertoakseen että saattaa myöhästyä tapaamisesta. Valitettavasti kyydin järjestyminen ei vain oikein tunnu onnistuvan…

Pääroolissa nähdään Marskin mielenmaisemaa karismaattisesti ilmentävä valovoimainen Petri Rajala ja oivaltavasti Marskin vaiherikasta elämää syväluotaavan monologin on käsikirjoittanut Roope Lipasti. Monologin on ohjannut Teija Söderholm.

Tuotanto yhteistyössä: Visit Naantali, Suomen kansallismuseo, Louhisaaren kartanolinna ja Naantalin Teatteri.

Asiasanat

Museot
Teatteri ja muu esittävä taide