Aamu- ja iltapäivätoimintaan ollaan Naantalissa tyytyväisiä

Uutiset
Yhdeksän kymmenestä vanhemmasta kertoo olevansa tyytyväinen aamu- ja iltapäivätoiminnan sisältöihin ja heidän lapsensa viihtyvän toiminnassa.
Viikon aurinkoinen uutinen.

Vanhemmat ovat tyytyväisiä Naantalin aamu- ja iltapäivätoimintaan, mikä käy ilmi kaupungin tekemästä tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kyselyssä toiminta sai kouluarvosanaksi 8,9. Naantalin aamu- ja iltapäivätoiminnassa on mukana yhteensä noin 220 lasta, toimintaa järjestetään kymmenessä toimipisteessä.

Sähköinen kysely lähetettiin suoraan kaikille noin 220 huoltajalle, joiden lapsi tai lapset osallistuvat aamu- ja iltapäivätoimintaan. Kysely oli vastattavana 18.2.–8.3.2020, jolloin vastauksia kertyi yhteensä 122.

Tyytyväisyyskyselyssä vastaajille esitettiin pääasiassa erilaisia positiivisia väittämiä, joihin he saivat vastata annetuista vaihtoehdoista sen mukaan, kuinka hyvin kukin väittämä vastasi heidän omaa mielipidettään lapsen aamu- ja iltapäivätoiminnasta.

Vastaajista 90 prosenttia oli erittäin paljon samaa mieltä tai samaa mieltä väitteen kanssa ”olen tyytyväinen lapseni apip-ryhmän toiminnan sisältöihin”. Samoin 91 % vastaajista kertoi, että heidän lapsensa viihtyy apip-toimintaryhmässä. 85 % oli samaa tai erittäin paljon samaa mieltä siitä, että ilmapiiri apip-toiminnassa on turvallinen ja lämmin.

Reilu 90 % vastaajista oli samaa mieltä tai erittäin paljon samaa mieltä väitteiden kanssa, että apip-toiminnan sisä- ja ulkotilat ovat turvalliset ja soveltuvat kyseiseen toimintaan. 98 % vastaajista piti siirtymistä koulusta apip-toimintaan turvallisena.

Kyselyssä tiedusteltiin vanhemmilta myös lasten kiusaamiskokemuksista. Suurin osa vastaajista (75 %) kertoi, ettei heidän lastaan ole kiusattu apip-toiminnassa. 15 % vastaajista ilmoitti, että kiusaamista on tapahtunut joskus, mutta yhdenkään vastaajan lasta ei ole kiusattu toiminnassa usein.

– Vastaukset kertovat, että aikuiset ovat pystyneet puuttumaan kiusaamiseen, jos sellaista on havaittu. Joko koulunkäynninohjaaja on havainnut kiusaamisen tai lapsi tai lapsen vanhempi on tuonut sen esille, toteaa Naantalin kaupungin vapaa-aikapalvelupäällikkö Eija Laurila.

Lähes kaikki (96 %) vastaajat totesivat toiminta-ajan vastaavan heidän tarpeitaan. Samoin asiakasmaksun koki kohtuulliseksi suhteessa saatuun palveluun 80 % vastaajista.

Vastaajista 90 % oli samaa tai erittäin paljon samaa mieltä siitä, että apip-ryhmän ohjaajat arvostavat ja kohtelevat lasta kunnioittavasti. Noin 84 % piti ohjaajien käytöstä hyvänä esimerkkinä lapsille. Kyselyn avoimissa vastauksissa kiiteltiin erityisesti ohjaajia.

Lapset mukana toiminnan suunnittelussa

Kaupungilla kyselyn tuloksiin ollaan tyytyväisiä, ja toimintaa pyritään kehittämään edelleen kyselyssä ilmi tulleiden kehityskohteiden mukaan. Kysely toteutetaan vuosittain toimintaan osallistuvien lasten huoltajille. Toiminnan kokonaisarvosanassa oli kasvua edelliseen vuoteen verrattuna, jolloin aamu- ja iltapäivätoiminta sai arvosanaksi 8,52 (vastaajia 128).

– Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on luoda lapselle turvallista ja virikkeellistä toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän. Tavoitteena on, että lapset tulevat iloisesti mukaan toimintaan ja lähtevät positiivisella mielellä pois, kertoo kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori Maarit Paloluoma.

Naantalissa lapset saavat myös itse osallistua aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnitteluun. Lukuvuoden aikana ohjaajat selvittävät lasten ideoita ja toiveita toiminnasta.

Naantalissa aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan kaupungin omana toimintana kaikilla alakouluilla kello 7.30–17.00 välillä. Haku ensi lukuvuodelle päättyi maaliskuun lopussa, ja mukaan aamu- ja iltapäivätoimintaan ilmoitettiin ennätysmäärä lapsia, noin 260.

Tutustu tyytyväisyyskyselyn tuloksiin tarkemmin aamu- ja iltapäivätoiminnan sivuilla.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
17.4.2020 9:18

Asiasanat

Lapsiperheet
Kasvatus ja koulutus
Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta