Auringonkukkia poimittavissa kaupunkilaisten iloksi syyskuun alussa

Uutiset
Auringonkukkien kukinta on alkanut Armonlaaksontiellä Naantalissa, mutta vielä odotetaan pääsadon valmistumista. Kukkia saa mennä poimimaan, kun pelto on kokonaisuudessaan kukassa, arviolta syyskuun alussa.
Keltainen auringonkukka kukassa pellolla, kuvassa Onnellinen aurinko -elementti.

Naantalin auringonkukkapelto Armonlaaksontien varressa, Ruonan yhdystien risteyksen läheisyydessä ilahduttaa tänäkin vuonna kaupunkilaisia. Ensimmäiset auringonkukat ovat jo alkaneet kukkimaan, mutta pääkukintaa odotetaan vielä alkavaksi.

– Alkukesän kuivuuden vuoksi auringonkukat lähtivät kasvamaan epätasaisesti, ja sen vuoksi myös kukinta voi olla epätasaista. Nyt sateet ovat yllättävän hyvin paikanneet tilannetta. Pääkukintaa joudutaan kuitenkin vielä heti odottamaan, kertoo Naantalin apulaiskaupunginpuutarhuri Satu Lainio.

Auringonkukkia on istutettu tänä vuonna myös Aurinkotien varteen Ojapuistoon, Matkailijanpuiston viereen. Siellä on kokeiltu erilaisia auringonkukkalajikkeita, eikä kukinta ole vielä lähtenyt käyntiin.

Kaupunkilaiset saavat kerätä auringonkukkia itselleen maksutta, mutta eivät aivan vielä. Auringonkukkapellon olisi hyvä päästä kunnolla kukkimaan ennen poimintaa, jotta kukkia pääsee poimimaan järjestyksessä ja pelto ei vaurioidu. Viheryksiköstä arvioidaan, että Armonlaaksontiellä pääkukintaa joudutaan odottamaan vielä ainakin viikko tai kaksi viikkoa riippuen säästä, Ojapuistossa vielä pidempään.

Auringonkukkaistutukset sijaitsevat keskeisillä paikoilla, josta ne ovat hyvin havaittavissa ja saavutettavissa kävellen, pyörällä tai autolla. Kun kukinta on käynnissä ja suuntaat poimimaan, olethan tarkka, että pysäköity auto tai pyörä ei jää vilkkaalla tiellä tien tukkeeksi.

Auringonkukkapellon tarkoituksena on tuoda kaupunkilaisille ja matkailijoille iloa ja luoda positiivista kaupunkikuvaa aurinkoisesta Naantalista.

Kevyenliikenteen väylän vasemmalla puolella on auringonkukkapelto, oikealla autotie, edessä näkyy Ruonan yhdystien ja Armonlaaksintien risteys.
Auringonkukkapelto sijaitsee Armonlaaksontien varressa, Ruonan yhdystien risteyksen lähellä. Kuva kesältä 2022.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
28.8.2023 15:05

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Ympäristö