Cinema Classics — saksofoni parrasvaloissa -konsertti tarjoilee elokuvamusiikkia saksofonilla ja pianolla 23.9.

Uutiset
Naantalin Kristoffer-salissa soi saksofoni ja piano elokuvamusiikin tunnelmissa. Saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalo ja pianisti Risto-Matti Marin esiintyvät Naantalissa lauantaina 23.9.2023.
Juha Koivusalon piirros Olli-Pekka Tuomisalosta ja Risto-Matti Marinista konsertissa.

Saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalo sekä pianomestari Risto-Matti Marin juhlistavat 25-vuotista yhteistyötään esiintymällä lauantaina 23.9. klo 18 Naantalin Kristoffer-salissa. Duo Tuomisalo & Marin tulkitsee Cinema Classics –konsertissaan alkuperäistä saksofonille sävellettyä elokuvamusiikkia. Näistä kuuluisimpia ovat Franz Waxmanin Oscar-palkittu musiikki vuoden 1951 elokuvasta A Place in the Sun, Bernard Herrmannin Taxi Driver ja John Williamsin Catch me if  You can.

Olli-Pekka Tuomisalo on esiintynyt eri sinfonia- ja puhallinorkesterien solistina yli 120 kertaa ja häneltä on ilmestynyt 16 soololevyä. Hän on myös perustanut vuonna 1998 Akateemisen Saksofonikvartetin, joka on konsertoinut Naantalissakin vuonna 2021. Näiden sekä muutaman muun kokoonpanon kanssa Tuomisalo on kantaesittänyt lähes kaiken uuden suomalaisen saksofonimusiikin. Hänelle onkin omistettu lähes 100 teosta. Tuomisalo valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi syksyllä 2009.

Taiturimainen Risto-Matti Marin on pianistiemme terävintä kärkeä. Marinin soittama ohjelmisto ulottuu barokin ja klassisromanttisen kauden perusteoksista nykymusiikkiin, ja mukana on monia harvinaisuuksia mm. transkriptioiden genrestä. Marin on tehnyt monia kansainvälistä huomiota saaneita soolopiano- ja kamarimusiikkilevyjä, sekä äänitteitä Yleisradiolle. Soolopianistina, solistina ja kamarimuusikkona erityisesti saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalon kanssa, Marin on kantaesittänyt lukuisia nykymusiikkiteoksia, joiden säveltäjiin on kuulunut suomalaisen nykymusiikin kärkinimiä. Marin valmistui kunniamaininnalla musiikin tohtoriksi Sibelius Akatemiasta vuonna 2010.

Cinema Classics – saksofoni parrasvaloissa
lauantaina 23.9.2023 klo 18.00
Kristoffer-sali, Opintie 2, Naantali

Liput: 15 € aikuiset, 8 € alle 18-v. ja opiskelijat, Naantalin Seniorikortilla 20 % alennusta ovelta ostetusta lipusta.
Liput ovelta tai naantali.fi/tapahtumat

Piirroskuva: Juha Koivusalo

Päivitetty viimeksi
22.9.2023 11:45

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet