Ei roskia yhteisen auringon alla! – Raision kaupunki ja Naantalin kaupunki kannustavat asukkaita mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan

Uutiset
Raision ja Naantalin kaupungit osallistuvat Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan 15.4.–5.6. Kampanjan tavoitteena on siistiä yhteistä ympäristöä ja kisailla leikkimielisesti naapurikaupungin kanssa.
Eero Vainio ja Laura Leppänen vierekkäin roskapussin ja roskapihtien kanssa.

Raision ja Naantalin kaupungit ovat jälleen mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Viime vuonna raisiolaiset keräsivät 1180 pussia roskia ja naantalilaiset 621 pussia. Miten tänä vuonna käy? Kaupungit haastavat toisensa leikkimieliseen kilpailuun siitä, kummassa kaupungissa kerätään enemmän roskia!

Voit osallistua roskien keräämiseen yksin tai yhdessä ystävän, työporukan tai vaikka harrastusjoukkueen kanssa. Kerättyjen roskapussillisten määrä ilmoitetaan Ylen roskalaskuriin sen kunnan kohdalle, josta roskat on kerätty.

Kampanja on käynnissä 15.4.–5.6.2024. Lue lisää ja kirjaa keräämiesi roskapussien määrä: yle.fi/miljoonaroskapussia

Ohjeita osallistumiseen

Naantalin kaupungin asiointipisteestä ja saariston palvelupisteistä saa maksutta kampanjan ajan roskapusseja sekä lainaksi yksittäisiä roskapihtejä. Jos lähdette isomman ryhmän kanssa roskatalkoisiin, voit tiedustella kaupungintalon asiointipisteestä mahdollisuutta lainata suuremman määrän roskapihtejä.

Myös Naantalissa kerätyt roskat voi laittaa omaan tai taloyhtiön sekajäteastiaan. Naantalin torilla on myös kampanjan ajan ylimääräinen roska-astia, johon kerätyt roskapussit voi tuoda.

Roskapihdit ja musta roskapussi kiveä vasten.

Miljoona roskapussia -laskuri

Osallistu Miljoona roskapussia kampanjaan siistimällä lähiympäristöäsi roskista ja ilmoittamalla kerättyjen roskapussien määrän Ylen Miljoona roskapussia -laskuriin sen kunnan kohdalle, josta roskat on kerätty.

lateral-image-left
lateral-image-right

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
17.4.2024 13:56

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Ympäristö