Ensimmäiset ladut ja suurin osa luistelukentistä on avattu Naantalissa

Uutiset
Tuore latu Suovuoressa.

Naantalissa pääsee nyt luistelemaan ja hiihtämään. Valtaosa Manner-Naantalin luistelukentistä avattiin eilen torstaina. Suovuoressa avautui eilen 600 metrin harjoituslenkki ja tänään 1,1 kilometrin latu. Molemmista löytyy sekä perinteisen ja vapaan hiihdon alueet.

– Myös Suovuoren pidempien latujen pohjustaminen on alkanut, mutta ladut eivät ole vielä käytössä eikä niille kannata suunnata vielä hiihtämään. Lumitykki tekee parhaillaan ja koko viikonlopun ajan lisää lunta, jota päästään levittämään 2,2 kilometrin lenkille ensi viikon aikana, Naantalin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo.

Naantalin liikunta-alueiden henkilöstö on tehnyt täydellä teholla töitä viime viikonlopusta lähtien, jotta talviliikuntapaikat saadaan mahdollisimman pian hyvään kuntoon. Lumisade hidasti viikon keskivaiheilla jäädytystöitä, mutta nyt suurin osa Naantalin kentistä on jo avattu luistelijoiden käyttöön.

Luistelukentät Suopellossa, Lietsalassa, Taimossa, Karvetissa, Viluluodossa, Teljentiellä, Viialassa ja Rymättylässä ovat nyt käytössä.

Immaisten, Isännäntien ja Mäntypuiston kenttien jäädyttäminen on niin ikään pitkällä, ja ne pyritään saamaan avattua pian. Myös Merimaskun kentällä jäädytystyö on käynnissä. Holmberg kertoo, että jäädytystöihin saatiin vapaaehtoisapua alueen asukkailta, jotka kokosivat talkooporukan vauhdittamaan kentän kuntoon saamista.

Velkualla Palvan kentän jäädytys pyritään aloittamaan pian. Luonnonmaan perhetalon lähiliikuntapaikalla aloitetaan jäädytystyöt ensi viikolla, kun uusi kaukalo on saatu pystytettyä.

Tieto kaikista avautuneista ja käytössä olevista luistelukentistä sekä hiihtoladuista löytyy Naantalin kaupungin latu- ja jääinfokartalta. Latu- ja jääinfokartalta löytyvät ajantasaiset tiedot koko talvikauden ajan. Kartalle pääset myös suoraosoitteilla www.naantali.fi/latuinfo ja www.naantali.fi/jaainfo.

Päivitetty viimeksi
1.12.2023 14:40

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu