Fölin sähköbussilla helposti Asuntomessuille

Uutiset
Fölin sähköbussi linja Naantaliin

Fölin linjat 6 ja 7 kulkevat Luonnonmaalle, Naantalin Asuntomessujen portille asti koko ensi kesän Asuntomessujen ajan eli 15.7.-14.8.2022. Fölillä pääsee messuille vaivattomasti, sillä pysäkki on messualueen portin vieressä ja matkan voi maksaa pankkikortin lähimaksulla. 

- Sopimus Fölin kanssa tuo Naantalin lähialueella asuville ja majoittuville helpon tavan saapua messuille ympäristöystävällisellä, kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Samalla sopimus helpottaa kuormitusta messutapahtuman parkkipaikalla Luolalassa, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo. 

Linjat kulkevat Turusta arkisin noin 10 minuutin välein, lauantaisin noin 15 minuutin välein ja sunnuntaisin noin 20 minuutin välein. Linjan 6 kyytiin pääsee Liedosta ja linjan 7 Kaarinasta. Linjojen päätepysäkki Naantalissa on normaalisti mantereen puolella, mutta messujen aukioloaikoina kaikki vuorot jatkavat asuntomessualueen portille.

- Tämä helppo yhteys suoraan Asuntomessujen portille tulee varmasti vaikuttamaan positiivisesti myös messujen kävijämäärään, asuuhan Fölin reittien vaikutuspiirissä yli 200 000 ihmistä, projektipäällikkö Timo Tirri iloitsee.

Sähköbussi on hiljainen ja ympäristöystävällinen

Fölin liikenteessä on paljon päästöttömiä, sähköllä kulkevia busseja: tällä hetkellä 61 ja ensi heinäkuuhun mennessä 70 kappaletta. Sähköbusseilla ajetaan yli kolmasosa kaikesta paikallisliikenteestä Föli-alueella. Asuntomessuille kulkevilla linjoilla 6 ja 7 käytössä olevat bussit ovat uusia, sillä ne tulivat käyttöön vasta heinäkuussa 2021. Liikennettä ajaa Nobina Oy. 

Sähköbussien käytön myötä suorat hiilidioksidipäästöt vähenevät merkittävästi, mutta näkyvämpi muutos on lähipäästöjen katoaminen. Sähköbussit eivät päästä mitään pakokaasuja.

- Matkustajille sähköbussien tuoma konkreettisin parannus on niiden hiljaisuus. Tämän huomaa sekä matkustaessa että myös esimerkiksi pysäkillä, Fölin suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa kertoo.

Bussien akut ladataan öisin varikolla.

Lisätietoja:

Turun seudun joukkoliikenne Föli: suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa, lauri.jorasmaa@turku.fi, 040 482 7235

Asuntomessut Naantalissa 2022: projektipäällikkö Timo Tirri, timo.tirri@naantali.fi, 050 410 4005

Päivitetty viimeksi
5.11.2021 12:00

Asiasanat

Asuminen