Haravointijätteet maksutta LSJH:n lajitteluasemille ympäri vuoden

Uutiset
Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden maksutta vastaan kotitalouksien haravointijätettä sekä risuja ja oksia. Haravointijätteen sesonkiaika on parhaillaan menossa, ja lajitteluasemilla voi olla ajoittain ruuhkaa.
Auto pysäköityneenä haravointijätekasojen luo, niiden edessä kyltti, jossa lukee haravointijäte.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) toimialueen kotitaloudet voivat viedä haravointijätteen pienkuormat mille tahansa LSJH:n lajitteluasemalle maksutta ympäri vuoden. Myös risuja ja oksia voi toimittaa lajitteluasemille maksutta. Risut ja oksat on kuitenkin tärkeä pitää kuormassa erillään, sillä ne lajitellaan asemilla eri paikkoihin. 

– Haravointijätteestä valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa, risuista ja oksista haketta, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen.

Hyödynnä ensisijaisesti omassa pihassa

Haravointijätteeksi lasketaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt sekä kitketyt kasvit ja kaislat. Kokkosen mukaan haravointijäte kannattaa ensisijaisesti hyödyntää jätteen syntypaikalla eli omassa pihassa.

– Ruohonleikkurilla voi ajaa ohuen kerroksen lehtiä silpuksi nurmikon päälle. Oksat ja risut taas voi hakettaa ja käyttää kompostin seosaineena tai katteena pensaiden juurilla, Kokkonen vinkkaa. 

Mikäli jätettä ei pysty hyödyntämään omassa pihassa, on oikea osoite lajitteluasema.

Lounais-Suomen Jätehuolto myös tiedottaa, että Topinojalla jätteen tuojien kannattaa huomioida jätekeskuksen muuttuneet ajojärjestelyt. Myös Perniön lajitteluasemalla sisäänajoon ollaan tekemässä muutoksia. Uudenkaupungin lajitteluasemalla haravointijätteen vastaanottoa on sujuvoitettu, mikä helpottaa asemalla asiointia.

Lue lisää haravointijätteen lajittelusta ja jäteasemien muuttuneista liikennejärjestelyistä: lsjh.fi.

Naantalin lähin jäteasema on Isosuon jätekeskus (lsjh.fi).

Tiedote ja kuva: LSJH

Päivitetty viimeksi
17.10.2023 8:31

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Jätehuolto