Julkisen taiteen kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen osallistui 85 taiteilijaa - kohteina Luonnonmaan perhetalo ja Kalevanniemen kampus

Uutiset
Naantalin kaupunki haki avoimella haulla taiteilijoita julkisen taiteen hankkeiden toteuttamiseksi. Teokset ovat tulossa Luonnonmaan perhetaloon ja Kalevanniemen kampuksen uusiin varhaiskasvatuksen tiloihin. Kilpailun ensimmäinen vaihe toteutettiin portfoliohakuna huhtikuussa 2022. Siihen osallistui yhteensä 85 taiteilijaa.
Piirretyssä havainnekuvassa ison pihan päässä Luonnonmaan perhetalon rakennus.

Naantalin kaupunki järjesti julkisen taiteen kilpailun huhtikuussa 2022. Taidekilpailun ensimmäinen vaihe oli avoin portfoliohaku, johon saivat osallistua kaikki Suomessa toimivat ammattitaiteilijat ja taidetyöryhmät. Portfoliohaku avautui 5.4.2022 ja päättyi 6.5.2022. Portfolioita tuli hakuaikana jopa 85:ltä taiteilijalta. Määräajan päätyttyä hakuun saapui 3 portfoliota, joita ei kilpailuun otettu mukaan.

- On upeaa, miten moni taiteilija osallistui kilpailuun, Naantalin yhteisötaiteilija Heidi Häyry iloitsee. - Se että Naantalilla on nyt tarjota kaksi kohdetta johon teoksia tilataan, lisää tietysti taiteilijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia vielä enemmän.

Taiteilijoita pyydettiin lähettämään portfoliossa kuvia aiemmista toteutuneista taideteoksistaan sekä ansioluettelonsa. Portfolioiden yhteydessä ei otettu vastaan teosehdotuksia. Portfolioiden pohjalta valintaa varten asetettu julkisen taiteen työryhmä valitsee kutsukilpailuun 4 taiteilijaa luomaan teosehdotuksen osoitettuun kohteeseen. Kohteet ovat Luonnonmaan perhetalo sekä Kalevanniemen kampuksen varhaiskasvatuksen tilat. Teosluonnoksista jury valitsee lopulliset toteutettavaksi päätyvät julkiset taideteokset perhetaloihin. Julkisen taiteen työryhmä kokoontuu 17.6.2022 tekemään päätöksensä kilpailuun kutsuttavista taiteilijoista. 

Lue lisää julkisen taiteen kutsukilpailusta

Lisätietoja: Heidi Häyry, yhteisötaiteilija, 040 3576 220, etunimi.sukunimi@naantali.fi

Päivitetty viimeksi
19.5.2022 15:14

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet