Kirjastonhoitaja Anna Hilska palkittiin lasten ja nuorten hyväksi tekemästään työstä

Uutiset
Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n Vuoden lapsellinen teko -diplomi luovutettiin tänä vuonna työstä lasten ja nuorten lukemisen edistämiseksi.
Kahvilan pöydän ympärillä istuu viisi naista katsoen kameraan. Siniseen mekkoon pukeutunut pitkähiuksinen nainen pitelee diplomia. Viikon aurinkoinen uutinen -logo.

Naantalilainen kirjastonhoitaja Anna Hilska on palkittu Pelastaa Lapset ry:n Naantalin osaston vuosittaisella Vuoden lapsellinen teko -tunnustuksella. Tunnustus tuli Hilskan tekemästä työstä lasten ja nuorten lukemisen kulttuurin edistämiseksi, ja se luovutettiin Lapsen oikeuksien päivän aattona viime perjantaina 19.11. Cafe Akselissa.

Naantalin Pelastakaa Lapset ry jakoi Vuoden lapsellinen teko -diplomin tänä vuonna kolmatta kertaa. Järjestö jakaa tunnustuksen vuosittain henkilölle, joka on tehnyt töitä lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi paikallisesti.

Anna Hilska on toiminut Suopellon kirjaston kirjastonhoitajana lähes kymmenen vuoden ajan ja tutustuttanut lapsia ja nuoria kirjojen mielenkiintoiseen maailmaan sekä kirjastoihin. Suopellon kirjastossa hän on pitänyt aktiivisesti satutunteja päiväkotiryhmille sekä opettanut koululaisille kirjaston käyttöä ja tiedonhakua. Hän on ollut myös mukana järjestämässä erilaisia kirjaston lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia.

Naantalin Pelastakaa Lapset kiitti diplomilla Hilskaa tärkeästä ja konkreettisesta työstä lasten lukemisen edistämiseksi.

– Kirjojen maailmaan ja kirjastoihin tutustuttaminen on erittäin tärkeää jo pienestä pitäen. Lukeminen vaikuttaa puheen ja kielitaidon kehittymiseen, kehittää sanavarastoa ja keskittymiskykyä, Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n puheenjohtaja Christina Leppänen listaa.

– Hilskaa on kuvailtu erittäin lämminhenkiseksi, ystävälliseksi ja lapsimyönteiseksi henkilöksi. Hän on olemukseltaan lämmin ja häntä on helppo lähestyä, Leppänen sanoo.

Anna Hilska pitelee käsissään Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n Vuoden lapsellinen teko -diplomia.
Anna Hilska otti Vuoden lapsellinen teko -tunnustuksen vastaan Cafe Akselissa järjestetyssä tilaisuudessa viime perjantaina.

Anna Hilska osoittaa lämpimät kiitoksensa Naantalin Pelastakaa Lapset ry:lle tunnustuksesta.

– Tämä on suuri kunnia. On erittäin hienoa, että lasten ja nuorten kirjastotyötä huomioidaan tällaisella tunnustuksella. Kirjastotyössä on paljon sitoutuneesti lukemisen kulttuurin eteen työskenteleviä henkilöitä, mutta heidän tekemänsä työ ei saa usein huomiota osakseen, Hilska toteaa ja jatkaa:

– Varhaiskasvatuksen ja peruskoulun opettajilla on suuri rooli siinä, että lapset voivat tutustua kirjojen maailmaan ja innostua lukemisesta. Arvostan myös niiden vanhempien tekemää työtä, jotka aktiivisesti tuovat lapsiaan kirjastoon ja lukevat ja kannustavat lapsia lukemaan.

Hilska korostaa myös lapsien kohtaamisen tärkeyttä. Hän toteaa, että vuosiin Suopellon kirjastossa on mahtunut paljon ihania hetkiä lasten kanssa. Tänä syksynä Hilska on siirtynyt kirjastonhoitajaksi Naantalin pääkirjastoon, jossa hän työskentelee erityisesti kirjaston tapahtumien järjestämisen parissa.

Naantalin Pelastakaa Lapset aloitti Vuoden lapsellinen teko -diplomin jaon yhdistyksen 65-vuotisjuhlavuonna vuonna 2019. Silloin tunnustuksella palkittiin TYKS:in jalkautuva lastenlääkäri Minna Aaltonen. Viime vuonna Vuoden lapsellinen teko -diplomin sai Väentuvan avoin päiväkoti.

Pelastakaa Lapset ry edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Kansalaisjärjestö viettää ensi vuonna 100-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuotta suunnitellaan Naantalissakin jo aktiivisesti, Naantalin osaton puheenjohtaja Christina Leppänen kertoo.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Jutun pääkuvassa Anna Hilska (vas.) ja Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n jäsenistöä Cafe Akselissa tunnustuksen jakotilaisuudessa.

Päivitetty viimeksi
23.11.2021 13:40

Asiasanat

Lapsiperheet
Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot