Kulttuurintekijä-palkinto kahdelle rymättyläläiselle kulttuuripersoonalle

Uutiset
Kukkakimppu.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jakaa joka toinen vuosi Kulttuurintekijä-palkinnon itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. Tänä vuonna vapaaehtoisesta kulttuurityöstään palkinnon saivat Rymättylän ja Röölän kylän kulttuuriperinteen vaalijat Tuulamaria Kangaslampi ja Harri Räikkä

Tuulamaria Kangaslampi, Kulttuurintekijä-palkinnon saaja 2022
Tuulamaria Kangaslampi, kuva Anu Anttila

Tuulamaria Kangaslampi on tehnyt pääasiassa työtä Röölän kylän kulttuuritoiminnan kehittämiseksi. Hän on perehtynyt kylän historiaan ja sen pohjalta ideoinut ja toteuttanut monipuolisia kulttuuritapahtumia kuten teatteria, näyttelyitä, konsertteja, museotoimintaa, toritapahtumia ja kylähuonetapaamisia. Hän on myös tehnyt talkootyötä rymättyläläisen kotiseutukirjallisuuden julkaisemiseksi mm. taittamalla paikkakunnasta kertovia julkaisuja. Hän on sinnikäs ja yhteistyökykyinen hoitaessaan Röölän kylätoiminnan asioita. 

Toinen palkittava on Harri Räikkä, joka on tehnyt monia vuosikymmeniä kulttuurityötä Rymättylässä. Räikkä on yksi pitäjätalo Aahollissa sijaitsevan perinnehuoneen perustajista ja vetää Rymättylä-seuran perinnetoimikuntaa ansiokkaasti. Hän järjestää edelleen Aahollissa aktiivisesti näyttelyitä, konsertteja ja erilaisia tapahtumia, jotka jollakin tapaa kytkeytyvät Rymättylän perinteisiin. Harri on perusteellinen toimeenpanija ja sitkeä Rymättylän asioiden puolesta puhuja.

Palkinnon ojensi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Sami Rantanen tänä vuonna poikkeuksellisesti Rymättylässä itsenäisyyspäiväjuhlassa, jossa vastaanottajat olivat läsnä. 

Naantalin kaupunki pyysi kuntalaisilta perusteltuja ehdotuksia palkinnon saajaksi syyskuussa verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kautta. Kuntalaiset voivat ehdottaa naantalilaista kulttuuritoiminnan alalla ansioitunutta henkilöä tai yhteisöä. 

Kulttuurintekijä-palkinnon ovat aikaisempina vuosina saaneet

  • 2021 Mirja Kujala
  • 2018 Marja-Liisa Alopaeus-Mustonen
  • 2016 Henri Nevari
  • 2014 Pirkko-Liisa Heinonen
  • 2012 Leena Mattila.

Harri Räikkä, kulttuurintekijä-palkinnon saaja 2022
Harri Räikkä, kuva Tuulamaria Kangaslampi

Päivitetty viimeksi
7.12.2022 10:22

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kulttuuri