Kulttuuripalvelut tuo iloa kotihoidon ikäihmisille tulppaanikimpuilla

Uutiset
Viikon aurinkoinen uutinen

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut ilahduttaa kotihoidon asiakkaita tällä viikolla kukkalähetyksellä. Reilut 200 saariston ja Kanta-Naantalin kotihoidon asiakasta saa keväisen tulppaanikimpun, jonka kotihoidon työntekijät jakavat asiakaskäyntien yhteydessä loppuviikon aikana, keskiviikosta 1.4. alkaen.

– Kotihoidon asiakkaat pääsevät usein normaalioloissakin vähemmän liikkeelle kodeistaan, joten halusimme tuoda heille iloa ja piristystä suoraan kotiin tänä poikkeuksellisena aikana, kertoo kulttuuri- ja viestintäsihteeri Anu Anttila, joka ideoi ja järjesti tulppaanitoimituksen.

Yhteistyökumppanina kukkalahjassa on rymättyläläinen Jaannon puutarha.

– Kuten uutisista olemme kuulleet, kulttuurialan toimijatkin ovat vaikeuksissa, kun työt ovat loppuneet kuin seinään. Vallitsevan tilanteen vuoksi kulttuuritarjonta on rajoittunut verkkoon, eikä se välttämättä monia ikäihmisiä saavuta. Keväinen tulppaanikimppu on jokaiselle kotihoidon ikäihmiselle henkilökohtaisesti suunnattu ele tuoda piristystä kotiin, Anttila toteaa.

Tulppaanikuljetus matkalla
Emmi Ruotsalainen (vas.) ja Anu Arvilahti kotihoidosta ottivat kukat keskiviikkona vastaan ja toimittivat ne eteenpäin asiakkaille vietäviksi.

Hoito- ja vanhuspalveluiden avohuollon ohjaaja Kirsi Peijonen antaa suuret kiitokset eleestä.

– Tämä on aivan ihana ajatus, joka ilahduttaa varmasti ikäihmisiä. Pandemia herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia ja poikkeustilanne aiheuttaa ikäihmisille erityistä yksinäisyyttä ja yksinäisyyden tunnetta. On ihana ajatus, että heitä on mietitty, Peijonen sanoo.

Peijonen kertoo, että eleellä on valtavan iso merkitys ikäihmisille. Naantalissa on jo muutaman vuoden ajan ilahdutettu ikäihmisiä vapaaehtoisten lahjoittamilla joulukukilla, ja joka vuosi kotihoidon asiakkaat ovat olleet niistä valtavan kiitollisia. Myös kotihoidon henkilöstölle tuo iloa, kun he saavat viedä kukat perille.

– Ikäihmiset ovat nyt pitkälti eristyksissä kodeissaan ja tulppaanikimppu tuo pienen tuulahduksen ulkomaailmasta sekä iloa ja aurinkoa päivään, Peijonen toteaa.

Pääkuvassa puutarhuri Martti Jaanto (vas.) antoi tulppaanikimput Anu Arvilahdelle ja Emmi Ruotsalaiselle eteenpäin vietäväksi.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
2.4.2020 9:44

Asiasanat

Ikäihmiset
Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kulttuuri