Lähiruoasta rakennetaan yhdessä Naantalin menestystekijää

Uutiset
Naantalissa on käynnissä Lähimakuja Naantalin saaristosta -lähiruokahanke, jonka tavoitteena on tehdä paikallista lähiruokaa tunnetuksi. Mukana hankkeessa on lähiruoan tuottajia, matkailu- ja muita yrittäjiä sekä Naantalin kaupunki ja Visit Naantali.
Viikon aurinkoinen uutinen.

Naantalin kaupungin ja Visit Naantalin Lähimakuja Naantalin saaristosta -lähiruokahankkeen kick-off-tilaisuus lähiruuan tuottajille, matkailuyrityksille ja muille yrityksille pidettiin tiistaina 29.10. Tammiston tilalla lähes 40 osallistujan voimin. Mukana oli myös kaupungin ateriapalveluiden edustajia.

Hankkeen tarkoituksena on nostaa naantalilaista lähiruokaa esille. Lähiruoka ja saariston puhtaat elintarvikkeet nähdään yhtenä Naantalin menestystekijänä tulevaisuudessa.

– Hanke on lähtenyt liikkeelle saariston yrittäjien tarpeesta, ja he ovatkin aktiivisesti olleet mukana ideoimassa uusia toimintatapoja. Usein lähiruoan tuottajat ovat pieniä, joten he tarvitsevat verkostoja ja yhteistyökumppaneita saadakseen näkyvyyttä ja uusia markkinoita, sanoo Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

– Myös toukokuussa kaupunginhallituksen hyväksymän elinvoimaohjelman yhtenä toimenpiteenä on lähiruuan tuottajien tukeminen, ja Naantalin matkailun masterplanin tavoitteena on ruokakulttuurin tuotteistaminen ja lähiruokamatkailun edistäminen, Rinne-Kylänpää lisää.

Lähimakuja Naantalin saaristosta -hankkeen suunnittelu alkoi keväällä ideointipalavereilla. Syykuussa Rymättylän Röölässä järjestettiin Naantalin saariston ensimmäiset sadonkorjuujuhlat, joissa oli paljon paikallisia lähiruoan tuottajia myymässä tuotteitaan.

Tiistaina järjestetyn tilaisuuden tarkoituksena oli kartoittaa myös matkailuyrittäjiltä ajatuksia lähiruoan tunnettuuden edistämiseksi. Tilaisuudessa olivat puhumassa keittiömestari Pekka Terävä sekä Rasekon Food Laboratoryn kehittämisasiantuntija Tomi Aho. Yhdessä tekeminen ja sen voima nousi asiantuntijoiden puheenvuoroissa esiin. Terävä toi esiin myös alueen erityisenä vahvuutena ja rikkautena saariston lähituotteet.

Tilaisuudessa lähiruoantuottajat ja ravintolayrittäjät pääsivät myös tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan. Seuraavia askeleita hankkeessa ovat kaupungin ateriapalveluiden lähiruokapäivät, Rasekon tuotekehitystyöpajat sekä ensi kesänä julkaistava paikallinen lähiruoan esite ja lähiruoan tuottajien tuominen esille verkossa.

Lähimakuja Naantalin saaristosta -hanke jatkuu syksyyn 2020. Hanke on Euroopan maaseuturahaston rahoittama.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
31.10.2019 10:00

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Työ ja yrittäminen
Matkailu