Luonnonmaan perhetalo harjakorkeudessa

Uutiset
Luonnonmaan perhetalon rakennushanke Rymättyläntien eteläpuolella, osoitteessa Aurinkotuuli 4, on edennyt harjannostajaisvaiheeseen.
Ihmisiä pöytien ääressä syömässä hernekeittoa. Kuvan päällä Onnellinen aurinko -tunnus.

Perhetalon urakkasopimus allekirjoitettiin 22.11.2021 Naantalin kaupungin ja urakoitsijoiden välillä. Työt valmistuvat urakkasopimuksen mukaisesti kesäkuun 2023 lopussa. 

Rakennustyöt ovat edenneet yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti vaiheeseen, jolloin voidaan viettää perinteiset rakennuskohteen harjannostajaiset. Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm tiivistää harjannostajaisten tunnelmat:

– Kyllä me olemme tosi ylpeitä. Perhetalo ollaan rakentamassa sadan vuoden käyttöä varten. Ratkaisut ovat muunneltavia ja pitkäaikaiskestäviä.

Perhetalon rakennushanke on osa koulu- ja päiväkotiverkon uudistusta, jossa tavoitteena on lisätä alueellisia perheiden lähipalveluita uudistaen samalla vanhentuvaa rakennuskantaa. Luonnonmaan perhetalo kokoaa saman katon alle perheiden lähialueella tarjottavia palveluita, kuten varhaiskasvatus, esiopetus, perusopetuksen 1–6 luokat, aamu- ja iltapäivätoiminta sekä sote-palvelut. Monipuoliset tilat antavat mahdollisuuden myös nuoriso- ja vapaa-ajantoimintojen järjestämiseen. Lisäksi perhetaloa voidaan hyödyntää järjestöjen ja yhdistysten kokoontumistilana. Monikäyttöisyys, muuntojoustavuus ja kestävyys ovat olleet perhetalon suunnittelussa avainasemassa.

Rakennuksen hiilijalanjälkeen on kiinnitetty huomiota koko rakennuksen elinkaaren ajan. Ulkoseinät on muurattu Poroton-kennoharkoista. Seinissä toteutuu kokonaan kiviaineinen, sisäilmaturvallinen massiivirakenne, joka tasaa rakennuksen lämpöä sekä kosteutta. Lämmitysmuotona Luonnonmaan perhetalossa on maalämpö ja rakennuksen katolle toteutetaan aurinkovoimala. Lisäksi perhetaloon rakennetaan varavoimaratkaisu.

Ihmisiä kävelemässä perhetalon rakenteilla olevassa aulassa.

Tietoja perhetalosta

  • Kerrosala: 5240 m2 
  • Rakennustyöt aloitettu: 12/2021 
  • Perhetalo valmistuu: 6/2023 
  • Kustannukset:14,5 milj. € 
  • Rakennusurakka: Rakennusliike Kemppe Oy 
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Ark’Aboa Oy 

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
20.1.2023 8:56

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Kasvatus ja koulutus