Maasto on kuivaa ja syttyy herkästi – älä sytytä kokkoa tai muuta avotulta

Uutiset
Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa maakunnan asukkaita erityiseen varovaisuuteen metsäpaloriskin vuoksi. Avotulen tekeminen on ehdottomasti kielletty metsäpalovaroituksen ollessa voimassa. Juhannuskokon polttamista koskevat samat säännöt kuin mitä tahansa avotulen tekoa. Nuotiota, kokkoa tai muuta avotulta ei saa sytyttää metsäpalovaroituksen ollessa voimassa.
Palomies seisoo selin kameraan, hänen edustallaan lisää palomiehiä.

Avotulella tarkoitetaan kaikkea sellaista tulta, joka voi päästä irti ja levitä ympäristöön maapohjan tai kipinöinnin kautta. Avotulenteon ollessa kielletty myöskään esimerkiksi kertakäyttögrillejä ei saa käyttää. Voimakas tuuli voi saada kertakäyttögrillin liikkumaan itsekseen palamattomalta alustalta esimerkiksi kuivalle heinikolle. Tuulen avulla pieni tulipalo leviää nopeammin isoksi ja hallitsemattomaksi. Lisäksi esimerkiksi savukkeiden kanssa tulee olla äärimmäisen huolellinen. Tahallisesti tai tuottamuksellisesti aiheutetut tulipalot ilmoitetaan aina myös poliisille.

Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että metsäpalovaroitus on juhannuksena voimassa Varsinais-Suomen alueella. Pelastuslaitos ohjeistaa seuraamaan varoitusten voimassaoloa. Ajantasaisen tiedon voimassa olevista varoituksista saa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta. Ilmatieteen laitos tarjoaa varoitusten osalta viiden vuorokauden ennusteen.

Ilmatieteen laitoksen verkkosivut: www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Teksti ja kuva: Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Päivitetty viimeksi
20.6.2022 14:38

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Palo- ja pelastustoiminta