Naantali maan sisäisen nettomuuton kärkijoukossa

Uutiset
Aluekehityksen asiantuntija Timo Aron twitterissa julkaiseman tilaston mukaan Naantali on kymmenes Suomen kuntien välisessä nettomuutossa.
Ihmisiä kaupungintalon aulassa

Naantaliin muutti 353 henkilöä enemmän kuin täältä muutti pois viimeisen 12 kuukauden aikana. Edelle kirivät maan suurimmat kaupungit sekä Tuusula ja Nokia. Lähde: Timo Aron twiitti.

Kaupungin oman seurannan mukaan Naantali on prosentuaalisesti maan sisäisen nettomuuton kärjessä. Kasvua on 1,778 %, kun seuraavana oleva Tampere on kasvanut 1,209 %.     

Tilasto muuttovoitosta 12 kuukauden ajalta toukokuussa 2023

Taulukko Suomen sisäisestä nettomuutosta

Naantali houkuttelee lapsiperheitä ja saariston ystäviä

Naantaliin vuoden 2022 aikana muuttaneille uusille kaupunkilaisille järjestettiin tervetulotilaisuus keskiviikkona 10. toukokuuta. Reilut 170 vierasta oli mukana tapahtumassa, joka aloitettiin kakkukahvilla tänä vuonna 30 vuotta täyttävän kaupungintalon ala-aulassa. Kaupungin eri palvelut esittelivät toimintaansa vapaamuotoisen jutustelun ja leikkimielistenkin esittelyjen muodossa. Lapsiperheitä kiinnostivat musiikkiesitykset, tietokilpailu ja onginta sekä Muumien halihetki. Naantali haluaa profiloitua lapsiystävällisenä saaristokaupunkina, jossa palvelut ovat ajanmukaisia ja houkuttelevia. Naantalin vahvuuksina koetaan hyvä palvelurakenne, laadukkaat koulu- ja varhaiskasvatuspalvelut, yrittäjyyden vahva tuki ja selkeä brändi.

Huitit halusivat meren äärelle

Muumipappa, Anni Huitti, Pikku-Myy, Jaana Huitti ja Muumimamma.

Huitin perhe muutti Naantalin Merimaskuun Särkänsalmen sillan kupeeseen keväällä 2022. Heitä viehätti alueen merellisyys ja kauniit maisemat sekä luonnon läheisyys. Muutto Naantaliin oli muhinut takaraivossa jo vuosia. Kun perheen pojat ilmoittivat poismuutosta, jäi silloinen Maskun koti turhan suureksi kolmelle hengelle ja koiralle. Kulkuyhteydet ovat hyvät perheen tarpeisiin. 

Anni-tytär pääsee Fölillä näppärästi keskustaan kouluun. Me vanhemmat ja paluumuuton tehnyt nuorempi poika taitamme työmatkat nopeasti autolla. Uusi kevyenliikenteen väylä Särkänsalmen sillan yli on ollut ahkerasti käytössä ja ulkoilureittejä löytyy myös koiran kanssa lenkkeilyyn. Nyt odotamme innokkaina kesää, lomaa sekä hyviä veneilykelejä, toteaa Jaana Huitti.

 

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
16.5.2023 8:42