Naantali mukana Varsinais-Suomen yhteisessä valmiusharjoituksessa

Uutiset
Naantalin kaupunki on mukana Lounais-Suomen aluehallintoviraston järjestämässä alueellisessa valmiusharjoituksessa 21.–22.9.2022. Kaksipäiväisen AURORA22-harjoituksen teemana on Varsinais-Suomen kuntien varautuminen ja toiminta kuvitteellisessa väestönsuojelutilanteessa.
Naantalin musta-keltaisessa vaakunassa on kirjaimet VG sekä niiden yllä kruunu. Vaakuna kaupungintalon edustalla, seinässä.

Harjoituksen päätavoitteena on harjoittaa kuntia ja viranomaisia toimimaan vakavissa häiriötilanteissa. Nyt järjestettävän kaksipäiväisen harjoituksen teemana on väestönsuojelu.

Harjoituksessa kunnat saavat kuvitteellisen häiriötilanteen lähtökohtakuvauksen, jonka pohjalta ne arvioivat tilannetta ja omaa suorituskykyään sekä suunnittelevat yhteistoimintajärjestelyitä.

Naantalissa harjoitukseen lähdetään hyvin valmiuksin. Mukana harjoituksessa on Naantalin kaupungin keskeisiä johtavia viranhaltijoita.

– Naantalin kaupungin valmiussuunnitelmat päivitettiin vuoden 2021 keväällä. Nyt Aurora22-harjoituksessa harjoittelemme varautumista ja valmiussuunnitelmien soveltamista käytäntöön, toteaa tekninen johtaja Reima Ojala.

Syyskuun alussa Naantalin kaupunki oli mukana myös Porin prikaatin järjestämässä Naantali-Raisio 2022 -harjoituksessa. Marraskuussa kaupunki osallistuu jälleen Digi- ja väestötietoviraston järjestämään digitaalisen turvallisuuden Taisto-harjoitukseen.

Lue lisää AURORA22-harjoituksesta AVI:n tiedotteesta.

Päivitetty viimeksi
22.9.2022 10:36

Asiasanat

Osallistuminen ja päätöksenteko
Turvallisuus