Naantali palkittiin parhaasta arviointikertomuksesta

Uutiset
Naantalin vuoden 2018 arviointikertomus palkittiin valtakunnallisessa Vuoden arviointikertomus -kilpailussa. Naantalin tarkastuslautakunta sai kiitosta muun muassa arviointikertomuksen selkeydestä ja johdonmukaisuudesta.
.

Naantalin kaupungin tarkastuslautakunta on voittanut vuosittaisen Vuoden arviointikertomus -kilpailun vuoden 2018 arviointikertomuksella alle 20 000 asukkaan sarjassa. Kilpailun järjesti KPMG Julkistarkastus Oy yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

Tuomariston valintaperusteiden mukaan Naantalin vuoden 2018 arviointikertomus on selkeä, johdonmukainen ja oleelliseen keskittyvä. Tarkastuslautakunnan johtopäätökset ja suositukset tarttuvat kunnan johtamisen kannalta oleellisiin kysymyksiin, perustuvat arvioinnin havaintoihin ja ovat riittävän yksityiskohtaisia. Lukijan on helppo seurata arviointikertomusta, ja keskeiset asiat on nostettu hyvin esiin. Arvioinnissa tulevat myös esiin onnistumiset ja hyvät käytännöt, perusteluissa nostettiin esiin.

Naantalin tarkastuslautakunnan Anita Saksi ja Lauri Laine vastaanottivat kuvat ja palkinnon Helsingissä.
Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Lauri Laine ja puheenjohtaja Anita Saksi ottivat vastaan palkinnon.

Vuoden arviointikertomus -kilpailun voittajat julkistettiin keskiviikkona 6.11. Arviointiseminaarissa Helsingissä. Naantalista palkinnon olivat vastaanottamassa Naantalin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Anita Saksi sekä varapuheenjohtaja Lauri Laine.

– Olemme koko tarkastuslautakunta tehneet paljon töitä arviointikertomuksen eteen, joten palkinto lämmitti sydäntä kovasti. Olemme iloisia ja onnellisia, että kova työ palkitaan myös tässä muodossa, Anita Saksi sanoo.

Saksin mukaan tarkastuslautakunnassa on pyritty viimeisen kahden vuoden aikana nostamaan lautakunnan profiilia ja uudistamaan työtapoja. Arviointikertomuksesta haluttiin tehdä selkeä, kattava ja luettava.

– Lautakunnan tavoite oli, että arviointikertomuksen rooli selkeytyy ja siitä tulee käyttökelpoinen työväline hallintokunnille ja hallinnolle, Saksi kertoo.

Naantali on ensimmäinen kunta Varsinais-Suomessa, joka on voittanut Vuoden arviointikertomus -kilpailun. Aiemmin vain Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin arviointikertomus on voittanut kuntayhtymien sarjassa. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa, ja siinä on kolme sarjaa: alle 20 000 asukkaan kunnat, yli 20 000 asukkaan kunnat sekä kuntayhtymät.

KPMG:n mukaan arviointikertomuskilpailun tarkoituksena on edistää tarkastuslautakuntien arviointitoimintaa ja arviointikertomusten laadukkuutta.

Kunnan tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat sekä arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Arvioinnin tulokset raportoidaan vuosittain arviointikertomuksessa.

Aiheesta myös KPMG:n verkkosivuilla.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

lateral-image-left
Päivitetty viimeksi
7.11.2019 15:24

Asiasanat

Osallistuminen ja päätöksenteko
Julkinen talous ja julkiset hankinnat