Naantali sai oman nimikko-omenapuun Ahvenanmaalta

Uutiset
Ahvenanmaa on Suomen omenaparatiisi. Tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset lahjoittavat jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun.
Naantalin nimikko-omenapuu Ahvenenmaalla

Ahvenanmaalla alkaa sata vuotta täyttävän itsehallinnon juhliminen 9. kesäkuuta 2021. Vuoden ajan kestävän juhlan teemoina toimivat rauha, demokratia ja kestävä kehitys. Maakunta kutsuu kaikki suomalaiset mukaan juhlaan tarjoamalla juhlavuoden ajaksi palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun. Kyseessä on luonnollinen valinta, sillä Ahvenanmaa tuottaa 70 % kaikista Suomen omenoista.

Suomessa on Maarianhaminan lisäksi 106 kaupunkia. Omenapuun toivotaan lähentävän kaupunkien yhteistyötä entisestään ja avaavan myös uusia kasvun mahdollisuuksia yhteistyölle.

Naantalin kaupungin omenapuu on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja. Nimikkopuuta voi käydä ihailemassa Öfvergårsin tilalla Tjudössä kesän ja syksyn aikana. Syyskuussa Ahvenanmaalla vietetään suurta sadonkorjuujuhlaa ja tuolloin ovat kaikkien kaupunkien asukkaat tervetulleita poimimaan oman kaupunkinsa omenoita.100 omenapuuta FI | Visit Åland (visitaland.com)

Naantalin omenapuun lajike on Zonga. Siihen päädyttiin, sillä se on hyvin maukas, monikäyttöinen ja allergiaystävällinen laji.(Päivitetty 10.6.2021)

Tarkoituksena on valmistaa puun sadosta erikoistuote ja kaupunkilaiset haastetaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia otetaan vastaan osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

 

Aurinkoiset onnittelut 100-vuotiaalle Ahvenanmaalle!

Päivitetty viimeksi
10.6.2021 14:12