Naantalin asuntomessualueen pohjoispuolen tontit kiinnostivat – seuraavaksi omakotitontteja hakuun Aurinkotuulesta

Uutiset
Lounatuulen pohjoispuoli, jossa asuntomessutapahtuman telttaa ja parkkitilaa. Kuvan päällä Onnellinen aurinko -tunnus.

Heinäkuun alussa alkanut Naantalin asuntomessualue Lounatuulen pohjoispuolen omakotitonttien ja asuinpientalorakentamisen tonttien haku päättyi elokuun lopussa. Haettavana oli yhdeksän omakotitonttia sekä neljä yhtiömuotoiseen asuinpientalorakentamiseen tarkoitettua tonttia.

Tilhon varrella sijaitsevista omakotitonteista saatiin yhteensä 11 hakemusta ja pientalotonteista viisi. 16 tarjoajasta 13 teki tarjouksen useammasta alueen tontista asettaen tarjouksen kohteet mieluisuusjärjestykseen. Suosituin tontti keräsi tarjouksia kuudelta eri tarjoajalta.

Maanantaina 26.9. kokoontuvalle Naantalin kaupunginhallitukselle esitetään, että tarjouskilpailun tuloksena luovutetaan seitsemän omakotitonttia ja kaikki neljä pientalotonttia. 

Naantalin maankäyttöpäällikkö Tuomas Lindholm on tyytyväinen tarjouskilpailujen tulokseen. Luonnonmaan uusien asuinalueiden omakoti- ja asuinpientalorakentamisen tontit ovat liikkuneet vilkkaasti.

– Lounatuulen sijainti saaristoluonnon keskellä ja kehittyvien palveluiden läheisyydessä on varmasti puhutellut rakentajia, Lindholm toteaa.

Lounatuulen tonttikilpailujen lisäksi samaan aikaan heinä-elokuussa oli haettavissa Viialanmäestä kaksi tonttikokonaisuutta. Näiden tonttien osalta on tarkoitus jatkaa neuvotteluja.

Omakotitontteja hakuun seuraavaksi Aurinkotuulesta

Etualalla kauppa parkkipaikkoineen ja perhetalon työmaa. Hiekkakentän toiselle puolelle merkitty Hiukkaskuja.
Aurinkotuulen uudet tontit luovutetaan Hiukkaskujan varrelta.

Seuraavaksi Naantalissa uusia omakotitontteja tulee luovutettavaksi Aurinkotuulesta, Luonnonmaan perhetalon alueelta. Hiukkaskujalta luovutetaan kahdeksan omakotitonttia tarjouskilpailun perusteella. Hakuaika alkaa maanantaina 26.9. ja jatkuu 9.11.2022 saakka.

– Kyseessä ovat tämän kaava-alueen viimeiset omakotitontit. Tänne on mahdollista rakentaa sopivan kokoinen, kompakti koti, Lindholm kuvailee.

Seitsemän tonteista on pinta-alaltaan 528 m², yksi on 561 m². Rakennusoikeus tonteille on 150 krs-m². Tonttien pohjahinnat ovat 25 200–28 800 €. Tontit luovutetaan eniten tarjoavalle.

Aurinkotuuli sijaitsee keskeisellä paikalla Luonnonmaalla. Alueella toimii uusi päivittäistavarakauppa sekä Nesteen kylmäasema, ja Naantalin keskustaan on noin parin kilometrin matka. Vuoden 2023 syksyksi alueelle on määrä valmistua Luonnonmaan perhetalo, johon tulee mm. alakoulu, päiväkoti sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja liikunta- ja tapahtumatiloja.

Aurinkotuulen omakotitontteihin voi tutustua tarkemmin verkossa: www.naantali.fi/aurinkotuuli

Kaksi luovuttamatta jäänyttä omakotitonttia Naantalin asuntomessualueen pohjoispuolelta, Tilhon varrelta tulevat jatkuvaan hakuun myöhemmin syksyllä.

Lisätietoa asuntomessualueen tonttikilpailusta kaupunginhallituksen 26.9. kokouksen esityslistalta.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Kuvat: Veijo Lindgren

Päivitetty viimeksi
23.9.2022 9:40

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Maankäyttö, kaavoitus ja tontit
Asuminen