Naantalin juhannusaattoa juhlistetaan tänä vuonna Kirkkopuistossa 24.6.

Uutiset
Naantalin kaupungin järjestämä perinteinen juhannusaaton juhla siirtyy Kuparivuoren kalliolta Kirkkopuistoon. Juhannuskokko syttyy lautalla, mikäli säätila sen sallii.
Vaaleanpunainen pensasruusu kukkii punamultaseinää vasten.

Juhannusaattona on Naantalin kaupunki järjestänyt perinteisen kalenterivuoden juhannusjuhlan, joka koostuu lipunnostotilaisuudesta alkuillasta sekä juhannustansseista ja -kokosta myöhemmin illalla. Juhlan järjestelyihin on tullut muutos, joka siirtää Kuparivuoren kalliolla ennen pidetyt juhannustanssit Kirkkopuistoon ja juhannuskokon veden varaan sijoitetulle lautalle.

–Juhannuskokko Kuparivuorella, aivan Vanhankaupungin tuntumassa, on aina turvallisuusriski, minkä vuoksi olemme tähän asti tehneet yhteistyötä Naantalin VPK:n kanssa kokon sytytyksen, valvonnan ja sammutuksen osalta, kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija Anu Anttila kertoo. –Kokkoyhteistyö Naantalin VPK:n kanssa päättyi keväällä, minkä vuoksi juhannuskokon järjestämiseksi piti miettiä uutta ratkaisua.

Juhannuskokkoa voi tänä vuonna ihailla Vanhankaupungin rannasta käsin, sillä kokko rakennetaan lautalle veden varaan. Lautan sijaintipaikka tulee olemaan Kailon saaren eteläpuolella, Kailon sillasta länteen. Kokon toteutuminen on kuitenkin riippuvainen metsäpalovaroituksesta: mikäli Naantalin alueella on voimassa metsäpalovaroitus, kokkoa ei saa sytyttää, vaikka se olisi rakennettu lautalle veden varaan.

Juhannusaaton ohjelma

Juhannusaaton ohjelma alkaa 24.6.2022  klo 18 lipunnostolla ja lyhyellä tilaisuudella Kirkkopuistossa. Kaupungin tervehdyksen esittää lipunnostossa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vilhelm Junnila. Tilaisuuden ohjelmassa on myös Kesäkulkureiden tanssiesitys, jossa tanssivat Amanda Vuori ja Rianna Rintamäki. Kesäkulkurit on Läntisen tanssin aluekeskuksen ohjelmistoa. Tilaisuudessa musiikista vastaavat Jari Virta ja Reijo Borman.

Juhannustanssit siirtyvät myös Kirkkopuistoon, jossa onkin väljemmät tilat tanssahdella Kaivokatu Swing Bandin soiton tahtiin. Tanssit alkavat klo 21. Juhannuskokon on tarkoitus syttyä noin klo 23 sijaintipaikallaan lautalla. Tapahtuma päättyy puolenyön aikaan.

Päivitetty viimeksi
15.6.2022 15:15

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Vapaa-ajan palvelut