Naantalin kaupunki tukee 20 mikroyritystä liiketoiminnan kehittämisessä

Uutiset
Naantalin kaupunki myönsi naantalilaisille mikroyrityksille ja yksinyrittäjille yritystoiminnan kehittämiseen suunnattuja palveluseteleitä 20 kpl huhtikuussa.
Tullikadun, Kaivokadun ja Uolevi Raaden kadun risteys, etualalla kesäkukkaistutuksia isossa ruukussa. Kuvan päällä Onnellinen aurinko -symboli.

Naantalin kaupunki tukee 20 naantalilaista mikroyritystä yritystoiminnan kehittämisessä palvelusetelituella. Mikroyrittäjien palvelusetelituki oli haettavissa maaliskuun ajan, ja päätöksen tuen saajista tehtiin huhtikuun loppuun mennessä. Hakemuksia saatiin yhteensä 27 kpl, joista 26 kpl täytti hakuehdot.

Tuen kautta Naantalin kaupunki haluaa tukea paikallisten yritysten uudistumista.

– On hienoa, että naantalilaiset yritykset ovat aktiivisia ja kiinnostuneita liiketoiminnan kehittämisestä. Mikroyrittäjien palvelusetelitukea haettiin tänäkin vuonna mukavasti, ja mukana oli runsaasti uusia hakijoita, kertoo Naantalin kaupungin elinkeinopäällikkö Lassi Rosala.

– Hakemuksissa korostuivat erilaiset myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen liittyvät toimenpiteet. Erityisen iloinen olen siitä, että useampia hakemuksia kohdistui myös yrittäjän tai yrityksen osaamisen kasvattamiseen liittyviin hankkeisiin, Rosala sanoo.

Mikroyrittäjien palveluseteli on suunnattu mikroyrityksille ja yksinyrittäjille liiketoiminnan kehittämistä tukevien asiantuntijapalveluiden hankintaan. Palveluseteli voidaan myöntää seuraavien kehittämispalveluiden hankkimiseen: Myynti ja markkinointi, osaamisen kehittäminen ja johtaminen, talousasiat sekä omistajanvaihdokseen valmistautuminen.

Kaupunki on varannut palveluseteleihin vuosittain 10 000 euron määrärahan. Vuonna 2023 mikroyrittäjien palveluseteleitä myönnettiin niin ikään 20 kpl, hakuehdot täyttäneitä hakijoita oli tuolloin 36 kpl. Mikroyrittäjien palveluseteli otettiin käyttöön vuonna 2021.

Yrittäjät voivat käyttää palvelusetelin 31.12.2024 mennessä. Palvelusetelin arvo on 500 euroa ja sen voi käyttää vähintään 600 euron asiantuntijapalveluiden hankintaan. Palvelusetelissä on 100 euron omavastuuosuus.

Naantalin kaupunki tukee yritysten kehittymistä ja uudistumista myös mm. erilaisin koulutuksin. Tänä keväänä yrittäjille on järjestetty maksutonta tekoälytyökaluihin liittyvää koulutusta. Syksyllä Naantalissa aloittaa Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittamiseen tähtäävä yrittäjistä ja yritysten avainhenkilöistä koostuva ryhmä. Koulutus on suunniteltu yhteistyössä Rasekon kanssa.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
15.5.2024 9:00

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Liiketoiminnan kehittäminen