Naantalin museo palkittiin työstään lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi

Uutiset
Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n Vuoden lapsellinen teko 2023 -tunnustuksella huomioitiin Naantalin museon ansiokasta työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.
Tellervo Hannula-Lehtinen luovuttaa diplomin Anne Sjöströmille.

Naantalin museo on palkittu Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n Vuoden lapsellinen teko -tunnustuksella. Yhdistys jakaa diplomin vuosittain henkilölle tai taholle, joka edistää toiminnassaan paikallisesti lasten ja nuorten oikeuksia ja hyvinvointia. Tunnustus luovutettiin Naantalin museolle Lasten oikeuksien päivänä 20.11.

Naantalin Pelastakaa lapset ry nosti palkintoperusteissa esiin Naantalin museon työssä näkyvän lapsimyönteisyyden ja monipuolisen toiminnan lasten ja nuorten hyväksi.

– Naantalin museo toteuttaa lasten ja nuorten kulttuurikasvatusta, jota pidämme tärkeänä, toteaa Naantalin Pelastakaa lapset ry:n hallituksen jäsen Tellervo Hannula-Lehtinen.

Naantalin museo tekee aktiivisesti yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa ja järjestää säännöllisesti koulu- ja päiväkotiryhmille museovierailuja, joiden ohjelmaa on suunniteltu ryhmän iän ja kiinnostusten mukaan. Vierailuilla lapset pääsevät tutustumaan museon näyttelyihin ja myös itse tekemään. Museovierailut ovat naantalilaisille kouluille ja päiväkodeille maksuttomia.

Museonjohtaja Anne Sjöström kertoo, että parhaillaan Naantalin museossa kehitetään lasten ja nuorten toimintaa. Käynnissä on museopedagogiikan hanke, jossa museon järjestämästä lasten ja nuorten toiminnasta tehdään pedagogiikan ammattilaisen johdolla entistä suunnitelmallisempaa. Hanke on rahoitettu Naantalin kaupungille osoitetusta perinnöstä, joka on suunnattu lasten ja nuorten kulttuuritoimintaan.

Naantalin museon lasten ja nuorten toimintaan kuuluu myös vuosittaiset lapsiperheiden tapahtumat, kuten Lasten museopäivä kesäkuun alussa sekä Lasten Joulu joulukuun alussa. Tänä vuonna Lasten Joulu järjestetään yhdessä paikallisten yhdistysten kanssa sunnuntaina 3.12. Vuoden ympäri lapsiperheet pääsevät tutustumaan omatoimisesti Vanhaankaupunkiin leikin ja pelin kautta museon maksuttomalla leikki- ja pelikierroksella.

Lasten ja nuorten toimintaan kuuluu myös kasvimaayhteistyö Kuparivuoren koulun kanssa: pienryhmän oppilaat pääsevät vuosittain istuttamaan perunaa museon kasvimaalle sekä oppimaan tekemisen kautta entisajan kotitarveviljelystä.

– Olemme erittäin otettuja ja kiitollisia Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n tunnustuksesta. Lasten ja nuorten pahoinvointi ja esimerkiksi lukutaidon heikkeneminen on ollut julkisuudessa paljon esillä, ja meille on tärkeää ja itsestään selvää, että voimme tehdä oman, pienen osamme nuorten hyvinvoinnin edistämisessä, toteaa Anne Sjöström.

Ryhmä ihmisiä katsoo kameraan, yksi pitelee Vuoden lapsellinen teko -diplomia.
Naantalin Pelastakaa Lapset ry jakoi tunnustuksen Naantalin museolle Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Kuvassa vasemmalta oikealle Marja Raitis, Mervi Levanto, Mari Termonen, Anne Bergfors, Tellervo Hannula-Lehtinen, Liisa Nurmi, Anne Sjöström ja Ulla Clerc.

Pelastakaa Lapset ry on toiminut Naantalissa jo vuodesta 1954. Yhdistys tukee naantalilaisia vähävaraisia lapsiperheitä taloudellisesti esimerkiksi harrastustoiminnassa ja oppimateriaalien hankinnassa sekä jakaa tarvitseville ruokalahjakortteja. Naantalin Pelastakaa Lapset ry järjestää myös 1. ja 2. luokkalaisille kesäkerhotoimintaa sekä toiminnallisia lastenjuhlia, esim. kesäisin yhdessä Naantalin Musiikkijuhlien kanssa. Vuoden lapsellinen teko -tunnustus jaettiin tänä vuonna viidettä kertaa.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
24.11.2023 8:30

Asiasanat

Lapsiperheet
Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot