Naantalin museon satavuotisjuhlavuosi oli monipuolinen ja onnistunut

Uutiset
Naantalin museo vietti viime vuonna satavuotisjuhlavuotta. Vuosi oli onnistunut niin kävijämäärän osalta kuin ohjelmien onnistumisen ja tunnelmankin kannalta.
ihmisiä vehreässä puutarhassa kesäisenä päivänä

Toukokuussa avattu juhlavuoden teemanäyttely ”Tapetti” herätti laajaa mielenkiintoa ja moni tulikin Naantaliin juuri tutustuakseen siihen. Näyttelyn tiedot tallennettiin myös artikkeliin tapettien historiasta Suomessa Rakennusperinteen Ystävät Ry:n Tuuma-julkaisussa. Tapetti-näyttelyn oheisohjelma; esitelmä, teemaopastukset ja työpajat, houkuttelivat kiinnostuneita.

Myös muut tapahtumat keräsivät yleisöä mukavasti. Kesäisessä lasten museopäivässä oli juhlat teemana ja elokuussa museo järjesti satavuotistapahtuman kaupunkilaisille yhteistyössä Naantalin Museoyhdistyksen kanssa. Nämä tapahtumat, kuten elokuinen kutsuvierasjuhlakin, järjestettiin Hiilolan viehättävässä puutarhassa.

Museokortti on ollut suomalaisille museoille suuri menestys ja myös Naantalissa sen suosio näkyi. Museokortin käyttäjien määrä kasvoi kymmenellä prosentilla edellisestä vuodesta. Koko museon kävijämäärä nousi ja yhtenä tekijänä oli onnistunut kesä Naantalin taidehuoneella. Kesän suosituin näyttely oli naantalilaisen Tapani Kiipan 80-vuotisjuhlanäyttely elokuussa.

Museon satavuotishankkeena toteutettiin kulttuurimaisema-aiheisia opastauluja Manner-Naantalin keskustan ulkopuolisille alueille. Taulut pystytetään paikoilleen keväällä 2020.   

Päivitetty viimeksi
21.1.2020 13:25

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot