Naantalin puistojen, liikuntapaikkojen ja katujen hoito on valtakunnallisesti parasta tuoreen tyytyväisyystutkimuksen mukaan

Uutiset
Naantalin yhdyskuntatekniset palvelut saivat monilta osin erinomaiset tulokset vuoden 2019 palvelutyytyväisyystutkimuksessa, joka toteutettiin yhteensä 19 kunnassa ja kaupungissa.
Keltaisia kukkia Rymättylän leikkipaikan edustalla. Leikkipaikkojen osalta Naantali sai tutkimuksessa huipputulokset.

Naantalin kaupungin yhdyskuntatekniset palvelut ovat pärjänneet loistavasti vuoden 2019 palvelutyytyväisyystutkimuksessa. Tutkimuksen toteutti FCG Konsultointi Oy, ja siihen osallistui yhteensä 19 kuntaa tai kaupunkia.

Naantali pärjäsi vertailututkimuksessa valtakunnallisesti parhaiten katujen hoidossa sekä talvihoidossa.

– Keskustan ja sen ulkopuolisten katujen siisteyteen ja puhtauteen sekä jalankulku- ja pyöräteiden kuntoon oltiin eniten tyytyväisiä Naantalissa muihin kyselyyn osallistuneisiin kuntiin ja kaupunkeihin verrattuna, kertoo Naantalin kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi.

– Talvihoidon osalta erityisesti liukkauden torjunnassa niin ajoradoilla kuin jalankulku- ja pyöräteillä sekä lumenaurauksessa jalankulku- ja pyöräteillä on kyselyn mukaan onnistuttu erinomaisesti, Hirvi jatkaa.

Parhaimpiin tuloksiin Naantalin yhdyskuntatekniset palvelut ylsivät myös puistojen, lähimetsien, leikkipaikkojen sekä urheilu- ja pelikenttien, uimarantojen, kuntoilu- ja ulkoilureittien hoidossa.

Katuvalaistukseen Naantalissa oltiin vertailututkimuksen mukaan toiseksi tyytyväisimpiä valtakunnallisesti.

– Hyvät tulokset perustuvat pitkälti Naantalin kaupungin ammattitaitoisiin ja motivoituneisiin työntekijöihin. Matkailupainotteisessa kaupungissa kiinnitetään erityistä huomiota keskeiseen alueiden siisteyden ja viihtyisyyden ylläpitoon ja tähän on osoitettu riittävät taloudelliset resurssit, Hirvi sanoo.

Vuoden 2018 palvelutyytyväisyystutkimukseen verrattuna Naantalin tulokset paranivat huomattavasti myös jätevedenpuhdistamojen toiminnan, vesihuollon tiedotuksen, tarkastus- ja neuvontapalveluiden sekä sammutus- ja pelastuspalveluiden osalta.

Yleisesti Naantali pärjäsi vertailututkimuksen arvioinneissa keskiarvoa paremmin tai keskiarvon mukaisesti. Ainoan poikkeuksen muodostavat vastaukset jätehuoltoon liittyvissä asioissa. Naantalin kaupunki ja Lounais-Suomen jätehuolto sekä jätehuoltolautakunnan edustajat pitävät lokakuussa kuntatapaamisen, jossa käydään keskustelua jätehuollon järjestämiseen liittyvistä asioista ja pyritään löytämään toimenpiteet, joilla saataisiin jätehuollon palvelutasoa parannettua.

Yhdyskuntateknistenpalveluiden palvelutyytyväisyystutkimukseen saatiin vastauksia Naantalissa yhteensä 149 kappaletta. Kyselylomake postitettiin yhteensä 300 satunnaisesti valittuun talouteen, ja lisäksi verkkolomakkeeseen oli linkki kaupungin verkkopalvelussa. Kysely toteutettiin huhti-toukokuussa.
FCG:n yhdyskuntateknisten palvelujen kysely toteutetaan vuosittain, parillisina vuosina laajemmalla ja parittomina vuosina suppeammalla lomakkeella.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
26.9.2019 13:55

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Ympäristö