Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren ulkoilualueen kehittämiskyselyn tulokset: asukkaiden toiveissa oleskelupaikat, sauna ja pukutilat

Uutiset
Naantalin kaupunki keräsi huhti-toukokuussa asukkaiden ideoita Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren ulkoilualueen kehittämiseen. Sähköinen asukaskysely oli vastattavissa 24.4.–15.5.2020 kaupungin verkkosivuilla, ja siihen vastasi noin 550 naantalilaista.
Aurinkoinen päivä Nunnalahden uimarannalla.

Nunnalahden uimarannan kehittämiskohteista suosituimmiksi nousivat saunan rakentaminen ja ranta-alueen yleisen viihtyisyyden kehittäminen, esimerkiksi oleskelupaikkoja, kuten piknik-pöytiä, lisäämällä. Avoimissa vastauksissa toivottiin myös rannan yleisen toimivuuden ja siisteyden kehittämistä, esimerkiksi wc- ja pukutilojen, paikoituksen ja esteettömyyden osalta.

Suovuoren ulkoilualueella kannatusta saivat eniten nuotiopaikan sekä wc- ja pukutilojen rakentaminen. Vastaajien omissa kehittämisideoissa korostuivat erilaisten uusien liikuntatoimintojen tuominen alueelle. Ehdotuksia tuli laidasta laitaan, niin ulko- ja sisäliikuntapaikoista, tennis- ja padelkentistä kuin maastopyöräilyreiteistä, skeittipaikkasta ja agility-radasta. Myös yleisesti alueen toimivuuden parantamista, esimerkiksi kulkuyhteyksien, valaistuksen, opastusten, roskisten ja turvallisuuden näkökulmasta, toivottiin.

Ulkoilukohteisiin jo pääosin tyytyväisiä

Kyselyssä kävi ilmi, että Nunnalahden uimaranta sekä Suovuoren ulkoilualue ovat vastaajien varsin aktiivisessa käytössä. Noin 60–70 prosenttia oli käyttänyt paikkoja vähintään satunnaisesti.

Kokonaisuudessaan arvioituna kyselyyn vastaajat ovat pääosin tyytyväisiä kumpaankin ulkoilukohteeseen nykyisellään. Varsinkin Suovuoren ulkoilualueen osalta tyytymättömien vastaajien osuus oli erittäin pieni. Suovuoressa tyytymättömyyttä aiheutti eniten tiedottamisen puute, Nunnalahdessa taas uimarannan auto- ja pyöräpaikoitusalueen tilanne.

Suovuoressa tyytyväisiä oltiin erityisesti ulkoilualueen siisteyteen ja kuntorataan kesäkäytössä. Nunnalahden osalta tyytyväisiä oltiin niin ikään uimarannan siisteyteen sekä veden laatuun ja uimarannan perustoimintoihin, kuten pukukoppeihin, laitureihin ja hiekkarantaan.

Seuraavaksi Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren ulkoilualueen kehittämisestä laaditaan yleis- ja toteutussuunnitelmat. Alustava aikataulu olisi, että Nunnalahden uimarannalla toteutettaisiin uudistuksia vuonna 2022 ja Suovuoren ulkoilualueella sen jälkeen.

Naantalin kaupungin liikuntapalvelut ja yhdyskuntatekniikan palvelut kiittävät kaikkia kyselyyn vastanneita. Kyselyn yhteydessä järjestettiin arvonta, jossa palkintona oli liikunnallisia palkintoja. Arvonta on suoritettu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Päivitetty viimeksi
26.6.2020 14:53

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu